Silivri'de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yargı süreçlerine ve tutukluluk kararlarına sert tepki gösterdi. İmamoğlu, Türkiye’de hukukun siyasete alet edildiğini savunarak, insanların aile bağları üzerinden cezalandırıldığını öne sürdü.
"TEK BİR SOMUT SUÇ YOKKEN TUTUKLU TUTULUYOR"
Paylaşımında, ağabeyi Ali Kaya’nın tutukluluğunun devam ettirilmesine itiraz eden İmamoğlu, “Hakkında ortaya konulmuş tek bir somut suç yokken tutukluluğunun sürdürülmesi hangi hukuk anlayışıyla açıklanabilir?” ifadelerini kullandı. Ortada ne bir delil ne de suçlamaları destekleyen bir kanıt bulunduğunu belirten İmamoğlu, kararların “ezbere gerekçelerle” alındığını iddia etti.
İBB davasında kritik gün: Ara karar bugün açıklanabilir
"HUKUK DEĞİL, PEŞİN HÜKÜM İŞLETİLİYOR"
İmamoğlu, “Kaçma şüphesi”, “somut deliller” ve “henüz toplanmamış unsurlar” gibi ifadelerin kullanıldığını ancak bunların somut karşılığının ortaya konulamadığını savundu. Tüm testlerin iki kez yapıldığını ve sonuçların temiz çıktığını belirten İmamoğlu, buna rağmen tutukluluğun sürmesini “hukukla değil, peşin hükümle” açıklanabileceğini ifade etti.
Açıklamasında, sürecin bir suçtan ziyade “bir bağın hedef alınması” olduğunu dile getiren İmamoğlu, insanların kim oldukları ya da kimin yakını oldukları üzerinden yargılandığını öne sürdü.
Yargı mensuplarına da seslenen İmamoğlu, “Hiçbir somut dayanağı olmayan bu kararları verirken vicdanınız nasıl susuyor?” diye sordu. Paylaşımını “Artık yeter” sözleriyle tamamlayan İmamoğlu, hukukun intikam duygusuyla işletilemeyeceğini ve adaletin varsayımlarla sağlanamayacağını vurguladı.
Türkiye çok şey gördü, çok şey yaşadı.
— Dilek Kaya İmamoğlu (@dk_imamoglu) April 2, 2026
Ama yargının bu kadar açık biçimde siyasete alet edilmesine, insanların aile bağları üzerinden cezalandırılmasına ve hukukun böylesine bir baskı aracına dönüştürülmesine ilk kez bu kadar yakından tanıklık ediyoruz.
Abim Ali Kaya’nın,…

