Dilekçesini yazan kiracılar adliyeye koştu! Milyonlarca kişinin hayatı değişti: Yeni dönem hızlı başladı

Dilekçesini yazan kiracılar adliyeye koştu! Milyonlarca kişinin hayatı değişti: Yeni dönem hızlı başladı

Dilekçesini yazan hemen adliyeye koştu! Yeni sistemle birlikte ev sahibi ve kiracı arasında oluşturulan sistem ile adliyeler doldu taştı! Milyonlarca kişinin hayatı resmen değişti! Yeni dönem...

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için oluşturulan arabuluculuk bürolarında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Bugün yürürlüğe giren bu arabuluculuk sistemi, taraflar arasındaki uyuşmazlıkları hızlı bir şekilde çözmeyi amaçlıyor.

BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLADI

dfg.jpg

Yeni sistem, İstanbul Adliyesi'ne gelen başvurularda özellikle kira uyuşmazlıkları ön plana çıktı. Kira, kat mülkiyeti, komşu hakları ve ortaklığa ilişkin uyuşmazlıklarda, mahkeme öncesinde arabuluculuk şartı getirilerek bugünden itibaren uygulama yürürlüğe girdi.

YÜZDE 75'İ KİRA HUKUKU

gfdgdf.jpg

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan Arabuluculuk Merkezi'nde 11 zabıt katibi ve 13 personel görev alıyor. Vatandaşlar, büroya başvuru formu doldurarak kayıtlarını yaptırıyor ve kendilerine arabulucu atanmasını bekliyorlar.

Ayrıca, İstanbul Adalet Sarayı'na yapılan başvuruların öğle saatlerine kadar yaklaşık yüzde 75'inin kira hukukuyla ilgili olduğu belirtildi. Yeni sistemin özellikle kira anlaşmazlıklarının çözümünde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN