Dilruba Kayserilioğlu hakkındaki hapis cezası kaldırıldı

Dilruba Kayserilioğlu hakkındaki hapis cezası kaldırıldı

Dilruba Kayserilioğlu, sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti. Önce verilen 11 ay 20 günlük hapis cezası, istinaf sürecinde kaldırıldı.

İzmir’de sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle hakkında dava açılan ve kısa süre tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasından beraat etti. Önce 11 ay 20 gün hapis cezası verilen Kayserilioğlu, istinaf sürecinin ardından mahkeme tarafından suçsuz bulundu.

Kayserilioğlu, söz konusu röportajdaki ifadeleri nedeniyle önce tutuklanmış, bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Avukatı Hüseyin Yıldız, müvekkilinin yaşadığı hukuki süreci anlatırken, mahkemenin verdiği cezanın açıklanmasının geri bırakıldığını ve istinaf sürecinde beraat kararı çıktığını belirtti.

Mahkeme kararının ardından Kayserilioğlu’nun sosyal ve hukuki haklarının korunması açısından önemli bir örnek teşkil ettiği belirtiliyor. Avukat Yıldız, davanın sonuçlanmasının ifade özgürlüğü açısından olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN