Dink’in eşi Samast'ın tahliyesiyle ilgili ilk kez konuştu: Adaletsizliği bir kez daha yüzümüze çarptılar

Dink’in eşi Samast'ın tahliyesiyle ilgili ilk kez konuştu: Adaletsizliği bir kez daha yüzümüze çarptılar

Hrant Dink’in katili Ogün Samast birkaç gün önce tahliye edildi. Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, Samast'ın tahliyesiyle ilgili günler sonra ilk kez konuştu. Dink'in "Adaletsizliği yüzümüze çarpıp yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi" ifadeleri dikkat çekti.

Hrant Dink’i katleden Ogün Samast’ın 16 yıl sonra ‘iyi hal’den serbest bırakılmasının yankıları sürüyor.

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de gazete binasının önünde düzenlediği silahlı saldırıda öldüren Ogün Samast’ın tahliye edilmesiyle ilgili ilk kez konuştu.

'ADALETSİZLİĞİ BİR KEZ DAHA YÜZÜMÜZE ÇARPTILAR'

Rekal Dink, Cumhuriyet’in 100. Yılında azınlık hakları konferansı açılışında yaptığı konuşmada

“Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi. Mesele hiçbir zaman şu veya bu kişinin 3 yıl 5 yıl daha fazla ya da az ceza alması değildir. İlk günden beri karanlığın sorgulanması gerektiğini söyledik. Bu davada adaletin yerini bulması ülkenin demokratikleşmesi için olmazsa olmazdır.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN