Numan Kurtulmuş'tan Ogün Samast değerlendirmesi

Numan Kurtulmuş'tan Ogün Samast değerlendirmesi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 2007 yılında katleden Ogün Samast'ın tahliyesine ilişkin, "İnfaz sistemimizle ilgili belki de yeni düzenleme yapmamız lazım. Bütün bunlar yargı sistemimizi gözden geçirmemiz gerektiğini ortaya koyuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, parti ziyaretleri kapsamında bugün Saadet, CHP'nin ardından son olarak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile görüştü. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ziyaretinin ardından açıklama yaptı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

CAN ATALAY AÇIKLAMASI: TBMM KENDİ GÜNDEMİNE HAKİM

''Grupları ziyaretlerimiz oldu. HEDEP müsait olmadığı için bugün ziyaret edemedik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bundan sonra da ziyaretler devam edecek.

Türkiye anayasal hukuk devletidir. Bütün kurumların yetki ve sorumlulukları bellidir. Bu çerçevede de TBMM milli iradeniz tecelligahı olarak TBMM herhangi bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir. TBMM kendi gündemine hakimdir.

YARGI KRİZİ AÇIKLAMASI

12 eylül darbe anayasasının getirdiği sorunla karşı karşıyayız. Kurumlar arasında çelişkili içtihat farklılıklarını ortadan kaldıracak şekilde Türkiye'nin yeni bir anayasa çalışmasının da ne kadar zaruri olduğunu gösteren bir bireysel bir örnektir. Hiçbir önyargı içerisinde olmaksızın anayasa çalışmalarında yeni bir düzenleme anayasal değişikliğinin yapılması mümkün olur. Ben bu konuyu bu şekilde değerlendiriyorum.

OGÜN SAMAST YORUMU

Mahkemenin nihayetinde verdiği bir karar var. Şartlı tahliye ile ilgili daha önce reddedilmiş olan bir durumla karşı karşıyayız. İnfaz sistemimizle ilgili belki yeni bir düzenlemeler lazım. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan birisi yaştan dolayı bu cezası belli bir süreye indirilmiş ondan sonra da maalesef iyi hal dolayısıyla dışarıya çıkarılmış. Bütün bunlar bizim yargı sistemimiz içerisinde yeniden gözden geçirilmesi gereken hususlar olduğunu ortaya koyuyor. Bunları kamuyoyu vicdanını dikkate alarak yeniden gözden geçirilmesi kanaatindeyim

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN