Dışında tehlike içinde şifa yatıyor! Eldiven giymeden ne toplamak ne de yemek mümkün! Tanesi 10 TL, şifası 101 tane

Dışında tehlike içinde şifa yatıyor! Eldiven giymeden ne toplamak ne de yemek mümkün! Tanesi 10 TL, şifası 101 tane

Dışı tam bir tehlike ama içi İbn-i Sina'nın bile şifa kaynaklarına konu olan büyük bir mucize. Hem çiçek açabiliyor hem de meyve verebiliyor. Hem toplaması zahmetli hem de yemesi. Ege ve Akdeniz'in verimli topraklarında yetişiyor şifasını dünya bile biliyor. İşte dikenli incirin faydaları…

Hem çiçek açan hem de meyve veren kaktüs bitkisi yıllar önce İbn-i Sina tarafından da önerilen meyveler arasında yer alıyor. Hem besleyiciliği hem de içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller ile son derece yararlı olan dikenli incir, Frenk inciri olarak da bilinmektedir. Tatlı ve hafif ekşi bir tadı sahip olan bu meyvenin içerisinde c, b vitaminleri ile birlikte antioksidanlar ve mineraller bulunuyor.

DİKENLİ İNCİRİN FAYDALARI NELERDİR?

Yaz mevsiminde olgunlaşan ve kaktüslerden tek tek toplanan dikenli incirlerin faydası da saymakla bitmiyor. Çiftçiler tarafından dikkatli ve özenle toplanan bu meyvelerin üzerinde bulunan dikenler dokunan kişinin canını yakıyor. Sabah çok erken saatlerde hasat edilen dikenli incir yüzyıllar boyunca İlaç yapımında kullanıldı.

kaktus-meyvesi-1.jpg

Besleyici özelliği ile birlikte oldukça da değerli bir meyve olarak bilinen dikenli incir Vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. C ve B vitaminleri açısından zengin olan dikenli incir bağışıklık sisteminde güçlendirmektedir. Enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan dikenli incir kolesterol seviyesinde dengelemektedir.

dikenli-incir-frenk-inciri-toplamak.jpg

Kan şekeri seviyesini düzenlemekte görev alan dikenli incir Tip 2 diyabet rahatsızlığı bulunan kişiler tarafından da tüketilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra kabızlık probleminin önüne geçen mucizevi meyve tokluk hissi sağlayarak iştah problemini de azaltmaktadır.

kaktus-meyvesi.jpg

KAKTÜS MEYVESİ NASIL YENİR?

Kaktüs meyvesini yemek de oldukça zahmetlidir. Dikenleri temizlemek için mutlaka bir eldivenden yardım almanız gerekmektedir. Kabuğun dış kısmını iyice yıkayarak diken kalıntılarını temizlemeyi unutmayınız.

dikenli-incir-nasil-yenir.jpg

Ardından kaktüs meyvesini dilimleyerek küp küp doğrayınız. Direk tüketebileceğiniz gibi salatalara ya da meyve salatalarına ekleyerek lezzetin tadını çıkarınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN