Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırgızistan-Tacikistan açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırgızistan-Tacikistan açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Kırgızistan ve Tacikistan sınırında çıkan çatışmanın ardından ateşkes kararının alınmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Kırgızistan ve Tacikistan arasındaki 990 kilometre uzunluğunda bulunan sınır iki ülke arasında zaman zaman silahlı çatışmaya neden oluyordu. 2 ülke arasında yaşanan çatışmalar dün sona ermiş ve ardından taraflar ateşkes kararı almıştı. Dışişleri Bakanlığı ise alınan karardan memnun olduklarını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dün akşam Tacikistan- Kırgızistan sınırında çıkan çatışmanın tarafların sağduyusu ile büyümeden yatışmasından ve ateşkesin sağlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Dost ve kardeş iki ülke arasında sınır gerginliğinin müzakere yoluyla barışçıl şekilde çözüme kavuşturulması yönündeki samimi arzumuzu yineliyoruz. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması temennisiyle, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN