Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a 'Deniz Parkı' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a 'Deniz Parkı' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın Ege Denizi ve İyon Denizi'nde iki yeni Deniz Parkı ilan edeceğini duyurması üzerine açıklamada bulundu. Bakanlık, "İlişkilerimizde son dönemde görülen yumuşamaya rağmen Yunanistan'ın bu defa da çevreyle ilgili hususları istismar ettiği görülmektedir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Ege Denizi ve İyon Denizi'nde iki yeni Deniz Parkı ilan edeceği haberi üzerine bir açıklama yaptı. Yunanistan'ın bu adımının, ilişkilerin yumuşama eğilimine rağmen çevresel meseleleri istismar ettiği şeklinde yorumlandı.

EGE VE İYON DENİZİ'NE PARK

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'ın 16-17 Nisan'da Atina'da düzenlenecek "Okyanuslarımız Konferansı" sırasında Ege ve İyon Denizi'nde yeni Deniz Parkları ilan edeceği belirtildi.

Ancak, Türkiye'nin Yunanistan ile işbirliğine her zaman hazır olduğu ve bu tür çabaların Ege sorunlarını çözmede etkili olmayacağı vurgulandı.

UYARIDA BULUNULDU

Ayrıca, Avrupa Birliği ve diğer üçüncü taraflara, Yunanistan'ın çevre programlarını siyasi amaçlar için kullanmaması konusunda uyarıda bulunuldu. Uluslararası deniz hukukunun çevre konularını işbirliği için bir araç olarak teşvik ettiği ve Yunanistan'ın tartışmalı coğrafi bölgeler üzerinde fiili durumlar yaratmasının kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Sonuç olarak, bu Deniz Parklarının Ege Denizi'ndeki sorunlarla ilgili herhangi bir hukuki sonuç doğurmayacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN