DİSK-AR Şubat ayı raporunu paylaştı: Geniş tanımlı işsizliğin önüne geçilemiyor

DİSK-AR Şubat ayı raporunu paylaştı: Geniş tanımlı işsizliğin önüne geçilemiyor

TÜİK'in açıkladığı son verilere göre, Şubat ayında işsizlik oranı ise 0,3 puan azalarak %8,7'ye geriledi. Geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 24,5 seviyesinde gerçekleşti. DİSK-AR tarafından yayımlanan rapora göre; geniş tanımlı işsiz sayısı patlama yaşandı. Son bir yılda geniş tanımlı işsiz sayısı 811 bin, son 10 yılda ise 4 milyon 80 bin kişi arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Şubat ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak %8,7 seviyesine indi.

TÜİK'in açıkladığı verilerin ardından İşsizlik ve İstihdamın Görümü raporunu yayımlayan DİSK-AR, geniş tanımlı işsiz sayısındaki artışa dikkat çekti.

Rapora göre, 2020 Şubat’ta yüzde 12,6 olan dar tanımlı işsizlik Şubat 2024’te yüzde 8,7 olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde geniş tanımlı işsizlik yüzde 20,6’dan yüzde 24,5’e yükseldi.

Son 1 yılda geniş tanımlı işsiz sayısı 811 bin artarak 8,8 milyondan 9,6 milyona yükseldiği belirtilen raporda, zamana bağlı eksik istihdamdaki artışın sebebi yüksek enflasyon ile geçim zorluğu yaşayanların çalışma süresini artırarak daha fazla ücret elde etmek istemeleri olabileceğin belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN