Doğu Anadolu ve Güneydoğu’da kar esareti: 1119 yerleşim yerine erişim kesildi

Doğu Anadolu ve Güneydoğu’da kar esareti: 1119 yerleşim yerine erişim kesildi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı felç etti. Siirt, Elazığ, Şırnak, Bingöl ve Mardin illerinde toplam 1119 yerleşim yerinin merkezle bağı koparken, karla mücadele ekipleri dondurucu soğukta mesai harcıyor.

Bölge genelinde dün geceden bu yana şiddetini artıran kış koşulları, hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının yer yer bir metreyi aştığı kırsal kesimlerde mahsur kalan köylere ulaşmak için İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri seferber edildi.

SİİRT: 282 KÖY YOLU KAPANDI

Siirt genelinde kar yağışı tüm ilçeleri etkisi altına aldı. İl Özel İdaresi'nden alınan verilere göre; merkezde 35, Pervari'de 39, Şirvan'da 58, Eruh'ta 59 ve Kurtalan'da 55 olmak üzere toplam 282 köy yolu ulaşıma kapandı. Tillo ve Baykan ilçelerinde de benzer bir tablo hakimken, Karayolları 94. Şube Şefliği ekipleri ana arterleri açık tutmak için iş makineleriyle aralıksız çalışıyor.

ELAZIĞ: 533 KÖYDE TİPİ ENGELİ

Kışın en sert geçtiği illerden Elazığ’da kar ve tipi ulaşım ağını vurdu. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, merkeze bağlı 131 ve ilçelerdeki toplam 533 köy yolunun kapandığını duyurdu. Özellikle Karakoçan (88), Kovancılar (76) ve Baskil (47) ilçelerinde ulaşım tamamen dururken, 533 noktada eş zamanlı açma çalışmaları yürütülüyor.

ŞIRNAK VE BİNGÖL: YÜKSEK KESİMLERDE ULAŞIM GÜÇLÜĞÜ

Yüksek rakımlı ilçeleriyle bilinen Şırnak ve Bingöl’de de durum farksız.

Şırnak: Beytüşşebap ve Uludere hattı başta olmak üzere toplam 39 yerleşim yeri kardan kapandı.

Bingöl: İl genelinde 165 köy yolu ulaşıma kapalı durumda. Genç ilçesinde 56, merkezde ise 78 köyün dış dünyayla bağlantısı kesildi. Ekipler, acil durumlar ve hastalar için öncelikli güzergahlara yoğunlaşmış durumda.

MARDİN: 100 KIRSAL MAHALLE MAHSUR

Güneydoğu’nun eşsiz mimarisiyle bilinen kenti Mardin de beyaz örtüye teslim oldu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar nedeniyle kapanan yaklaşık 100 kırsal mahalleyi ulaşıma açmak için kentin dört bir yanında küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

METEOROLOJİDEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgedeki kar yağışının hafta sonu da etkisini sürdüreceğini, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı. Ayrıca dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve sürücülerin tedbirli olması istendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN