Doğu Perinçek'ten Diyarbakır Anneleri'ne: Merak etmeyin, HDP kapatılacak

Doğu Perinçek'ten Diyarbakır Anneleri'ne: Merak etmeyin, HDP kapatılacak

Vatan Partisi lideri Perinçek ve Ethem Sancak dağa kaçırılan çocukları için 3 Eylül 2019'dan bu yana oturma eylemlerini sürdüren Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret etti. Baba Süleyman Aydın'ı dinleyen Perinçek, Perinçek, "Merak etmeyin, HDP kapatılacak." dedi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi bin 161 gündür devam ediyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eşi Şule Perinçek ve iş insanı Ethem Sancak dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ve babalarını ziyaret etti.

hdp.jpg

"MERAK ETMEYİN, HDP KAPATILACAK"

Evlatlarının dağa nasıl kaçırıldığını Perinçek'e anlatan aileler, terör örgütü PKK ile HDP'ye tepkilerini dile getirdi. Baba Süleyman Aydın'ın "Artık yeter HDP kapatılsın" ifadesi üzerine Perinçek, "Merak etmeyin, HDP kapatılacak." dedi.

Perinçek, gazetecilere, Diyarbakır annelerinin artık sadece Diyarbakır'ın değil tüm Türkiye'nin anneleri olduğunu belirtti.

dogu.jpg

Çocukları için eylem yapan anne ve babaların Türkiye'nin geleceği için tarihi bir iş yaptığını dile getiren Perinçek, şunları kaydetti:

'KUCAĞIMIZI AÇTIK, SİZİ BEKLİYORUZ; SİLAHINIZI ATIN'

"Bu topraklarda el ele, can cana yaşayalım diye bu fedakarlığı gösterdiler. Onların evlatlarına buradan sesleniyorum; analarınız, bütün halkımız Kürt, Türk hepsi sizi bekliyor. Gözlerimiz yollarda, vatanınıza dönün. İş sahibi olun, emeğinizle, onurunuzla yaşayın. Kucağımızı açtık, sizi bekliyoruz. Elinizdeki silahları atın. Bütün kamuoyuna da bu duygularımızı açıklamaktan onur duyuyoruz."

"TÜRK KÜRT KARDEŞTİR, HDP KALLEŞTİR" SLOGANI ATILDI

İş insanı Ethem Sancak da Diyarbakır annelerinin sadece evlat kavgası vermediğini aynı zamanda barış ve özgürlük kavgası verdiğini söyledi. Aileler açıklamanın ardından, "Türk Kürt kardeştir, HDP kalleştir" sloganı attı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN