Doğuda çorbası batıda çayı tüketiliyor! Şifasını doğudan batıya kadar herkes biliyor! Ona kimisi ‘gulik’ kimisi ‘çiriş’ diyor

Doğuda çorbası batıda çayı tüketiliyor! Şifasını doğudan batıya kadar herkes biliyor! Ona kimisi ‘gulik’ kimisi ‘çiriş’ diyor

Doğuda çorbasını tüketen batıda çayını tercih ediyor şifası ise Türkiye'nin dört bir yanına yayılıyor. Onun adına kimisi gulik diyor kimisi ise çiriş ismi ismiyle anıyor. Mucizevi bitkinin faydalarını bilen ise sofralardan eksik etmiyor.

Türkiye'de farklı çeşitlerde birçok bitki türü bulunurken bunun şifası doğudan batıya kadar herkese sarıp sarmalıyor. Türkiye'de çoğunlukla Akdeniz Bölgesi'nde yetişen gulik otu vücuda pek çok farklı fayda sağlıyor. Doğuda çorba olarak da tüketilen bu lezzet baharın gelmesi ile birlikte Akdeniz topraklarında baş göstermeye başladı.

DOĞANIN MUCİZESİ “GULİK”

Türkiye'de çoğunlukla Akdeniz Bölgesi'nde yetişen bir bitki türü olarak karşımıza çıkan gulik ilkbaharın gelmesi ile birlikte doğada kendiliğinden çıkmaya başladı. Şifa deposu olarak bilinen bu bitki doğuda ise çiriş ismiyle anılıyor.

İçeriğinde doğal iltihaplara karşı olan bileşikleri barındıran bu bitki romatizma gibi iltihaplara karşı da vücudu koruyor.

ciris.jpg

GULİK OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Sivilce ve egzama gibi cilt sorunlarını iyileştirmeye yarayan bu saç dökülmesini azaltarak saç köklerini güçlendirir.

C vitamini açısından zengin olan gulik otu bağışıklığı güçlendirme konusunda da son derece yararlıdır.

İdrar yolu enfeksiyonlarının iyileştirirken basur rahatsızlığının tedavisinde de olumlu sonuçlar doğuruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN