Dolandırıcılardan sosyal medyada yeni tuzak: Bu kez hedef kimliklerimiz

Dolandırıcılardan sosyal medyada yeni tuzak: Bu kez hedef kimliklerimiz

Günlük hayatın vazgeçilmezi haline gelen sosyal medya kullanımında yeni dolandırılma hikayeleri gelmeye devam ediyor. Bu kez dolandırıcıların hedefinde kimliklerimizin olduğunu söyleyen Sosyal Medya Danışmanı Alaattin Çağıl, dolandırıcıların çeşitli mesajlar ve linkler göndererek kullanıcıları tuzağına düşürdüğünü ve kimlik bilgilerini çaldığını belirterek, vatandaşları bilinçli ve dikkatli olma konusunda uyardı.

Gittikçe artan sosyal medya kullanımı dolandırıcıların bir numaralı hedefi haline geldi. Sosyal Medya Danışmanı Alaattin Çağıl, sosyal medya platformlarının eskisinden daha fazla kimlik hırsızlığı sorunlarıyla baş başa kaldığını söyledi.

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte dolandırıcılığın boyut değiştirdiğini belirten Çağıl, “Sosyal medya platformları üzerinden dolandırıcılar kullanıcılara çeşitli mesajlar gönderiyor. Bu mesajlar, çeşitli yönlendirmeler içeriyor. Daha çok yatırım tavsiyesi alan ve bu nedenle birileriyle iletişim kurmaya başlayan kişilerin kimlik bilgileri çalışıyor. Bu çok yaygınlık kazanan bir durum. Dolayısıyla internet kullanıcılarının bu gibi durumlarda ne yapması gerektiğini bilmesi oldukça önemli” dedi.

FARKLI HİKAYELERLE DOLANDIRIYORLAR

Çağıl, kimlik hırsızlığının giderek artış gösterdiğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birçok dolandırıcı, sosyal medya üzerinden kullanıcılarla iletişime geçiyor, onlardan kimlik bilgilerini talep ediyor. Tabii bunu direkt olarak yapmadıkları için burada farklı hikayeler devreye giriyor. Kimlik bilgilerini ilgili kişilere veren kişi, aslında dolandırıcılara bu bilgileri vermiş oluyor. Bu tarz durumlarda kullanıcıların kendilerini koruyabilmesi için yapabilecekleri birçok farklı şey var. Her şeyden önce bu tür durumlara karşı bilinçli olmalılar.”

'GÖNDERİLEN HER LİNKE TIKLAMAYIN'

Kullanıcıların özellikle tanımadığı insanlar tarafından iletişime geçilerek dolandırılmaya çalışıldığını söyleyen Çağıl, “Ayrıca son zamanlarda sosyal medya üzerinden yatırım danışmanlığı yaptığını iddia eden insanların kullanıcılarla iletişim kurmaya çalıştıklarını gözlemliyoruz. Kullanıcılar, tanımadıkları insanlardan gelen mesajlara kesinlikle itibar etmemeli. Gelen mesajlarda çoğunlukla link oluyor. Bilmedikleri insanlardan gelen mesajlarda bulunan linklere tıklamamaları da çok önemli. Aksi halde kişisel bilgilerinin çalınma ihtimali yüksek olacaktır. Biz çalışmada bulunduğumuz kişilere bu konular hakkında bilgilendirmede bulunuyoruz. Sosyal medya dolandırıcılığı yaygın olduğu için bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinden korunmak artık eskisinden çok daha önemli bir hal almış durumda” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN