Dolandırıcılık şebekesi çökertildi: 'Kamu görevlisiyim' deyip 19 milyon TL vurgun yaptılar

Ankara'da kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp isimlerinin terör ve kaçakçılık soruşturmalarında geçtiğini söyleyerek 5 kişiden 19 milyon TL vurgun yapan dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak gözaltına alındı.

Ankara'da bazı kişiler, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan şahıslar tarafından dolandırıldığını belirterek polise şikayette bulundu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Mağdurların beyanları ve yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda şüpheli M.B. gözaltına alındı.

DOLANDIRICILIK ZİNCİRİ ÇÖZÜLDÜ

Şüpheli M.B.'nin ifadesi doğrultusunda, dolandırıcılıktan elde edilen para ve ziynet eşyalarını M.S.'ye teslim ettiği ortaya çıktı. M.S.'yi de mağdurlardan aldığı para ve ziynet eşyaları ile birlikte yakalayarak gözaltına alan ekipler, dolandırıcılıktan elde edilen tüm haksız kazançların M.N.K.'de toplandığını tespit etti. M.N.K. ise İstanbul’da yakalanarak Ankara’ya getirildi.

19 MİLYON TL VURGUN

Yapılan soruşturmada, gözaltına alınan üç zanlının kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıttıkları, tuzağa düşürdükleri kişilere isimlerinin terör ve kaçakçılık soruşturmalarında geçtiğini söyleyerek para talep ettikleri öğrenildi. Bu yöntemle 5 kişiyi dolandıran zanlıların toplam 19 milyon lira vurgun yaptıkları belirlendi.

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN