Dolandırıcılıkta Osman Ziya Sülün'ü bile solladılar! 3 Türk ABD ordusunu dolandırdı, FBI her yerde onları arıyor

Dolandırıcılıkta Osman Ziya Sülün'ü bile solladılar! 3 Türk ABD ordusunu dolandırdı, FBI her yerde onları arıyor

Dolandırıcılıkta Osman Ziya Sülün'ü bile sollayan bu 3 Türk, akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılığa imza attılar! ABD ordusunu dolandırdılar! Şimdi ise FBI her yerde bu 3 Türk'ü arıyor...

ABD'nin Florida eyaletinde faaliyet gösteren Mason Engineering Parts LLC adlı şirketin yöneticileri Yüksel Şenbol, Mehmet Özcan ve Onur Şimşek, ABD ordusuna araç malzemesi satışı yapmak amacıyla sahte yetki belgesi düzenleyerek büyük bir skandala imza attı.

SAHTE BELGE İLE HASSAS TASARIMLARA ERİŞİM SAĞLADILAR

Brickbat: Lending a Helping Hand

Sahte yetki belgesinin kabul edilmesinin ardından uçak gemileri, denizaltılar, zırhlı araçlar ve Abrahams tankı gibi stratejik araçların parçalarının hassas tasarımlarına erişim sağlayan ekip, bu parçaların üretimini Türkiye'de gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'DE ÜRETİM, ABD'YE GÖNDERİM

US Military Confronts Its Own Racial Reckoning | KERA News

Nisan 2019'da başlayan bu ticaret aylarca sürdü. Sözcü'nün edindiği bilgiye göre, şirket bu süreçte 250 bin dolardan fazla kazanç elde etti. ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Türkiye'den hassas çizimlere erişen Onur Şimşek ve Mehmet Özcan, parçaları Türkiye'de üretip ABD'deki Yüksel Şenbol'a gönderdi. Şenbol, bu parçaların üzerindeki "Made in Turkey" ibarelerini silerek ABD ordusuna teslim etti. Kazanılan paralar ise resmi yollarla Türkiye'ye aktarıldı.

PARÇALAR KALİTE TESTİNİ GEÇEMEDİ

Ancak ABD ordusunun şüphelenip ürünleri test etmesi sonucunda, parçaların istenilen özelliklerde olmadığı ortaya çıktı. Bu parçaların çalışmaması, sistemlerin tamamını etkileyebilecek nitelikteydi. Sözcü'nün ulaştığı bilgilere göre, sanıklardan Yüksel Şenbol, bu ticaretten haberdar olduğunu ancak sahte belgelerden ve malzemelerden haberi olmadığını iddia etti.

FBI, uluslararası internet korsanlarının sitesini çökertti - Dünya Haberleri

FBI SORUŞTURMAYA DAHİL OLDU

FBI'ın da devreye girdiği soruşturmada, Yüksel Şenbol için ‘silah ihracat yasasını ihlal etme’, ‘ABD’yi dolandırma’, ve ‘komplo kurarak yasa dışı para transferi yapma’ suçlarından 150 yılı aşkın hapis cezası talep ediliyor. Cezanın 6 Ağustos’ta açıklanması bekleniyor. Diğer sanıklar Mehmet Özcan ve Onur Şimşek'in ise Türkiye'de olduğu biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN