Dolar o tarihte 33 lira olacak dedi! Uzman isim bombayı patlattı: Duyan döviz bürosuna koştu

Dolar o tarihte 33 lira olacak dedi! Uzman isim bombayı patlattı: Duyan döviz bürosuna koştu

Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararı sonrası altın, dolar, kripto para ve hisse senedi piyasalarında düşüş süreci gözlemlendi. Ancak bu sürecin kısa süreli olduğu ve Eylül ayı ile birlikte piyasada yükseliş dalgasının başlayacağı analistler tarafından belirtiliyor. Ekim ayına gelindiğinde doların yeni zirve seviyelerine ulaşması bekleniyor...

Ünlü analist Hatice Kolçak, piyasa tepkilerini “geçici düşüşler” olarak nitelendirerek doların yıl sonu beklentisini açıkladı. Kolçak, "Yıl sonu beklentim 30-33 dolar civarı bir rakam. Bir şekilde bunu göreceğimize inanıyorum. Bunlar iyimser rakamlar daha fazlasını bekleyenler bile var.” dedi.

2-014.jpg

GRAM ALTIN BEKLENTİSİNE DAİR ÖNGÖRÜLER

Kolçak, dolarla ilgili yaptığı analizin ardından gram altınla ilgili tahminlerde bulundu. Dolardaki beklenen yükselişin gram altını da olumlu etkileyeceğini ifade eden Kolçak, yıl sonu beklentisini 1800 TL'den 2000 TL'ye revize ettiğini belirtti.

GLOBAL PİYASALARDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER

Hatice Kolçak, global piyasalarda yaşanan son gelişmelere dikkat çekti. Kolçak, "FED'in yapacağı her açıklama sert tepkiyle geri dönecektir. Etkileri yavaş yavaş görülmeye başladı. Ons gümüş, ons altın ve hisse senedi piyasalarında volatiliteye hazır olun.” diyerek uyarılarda bulundu.

Bu analizler ve öngörüler, yatırımcıların gelecek döneme dair stratejilerini belirlemede önemli bir referans olabilir. Önümüzdeki dönemde piyasalardaki gelişmeleri yakından takip etmek, olası fırsatları ve riskleri değerlendirmek adına kritik öneme sahip olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN