Doların pimi çekildi fiyatlar ok gibi fırlayacak! Selçuk Geçer altın ve dolarda kıyametin kopacağı tarihi duyurdu…

Doların pimi çekildi fiyatlar ok gibi fırlayacak! Selçuk Geçer altın ve dolarda kıyametin kopacağı tarihi duyurdu…

Piyasada hissedilen durgunluk, yatırımcıların radarında. Ekonomist Selçuk Geçer, bu haftayı işaret ederek, "Yeni hafta başlangıcı nasıl olacak?" sorusuna ışık tuttu...

Küresel ölçekte meydana gelen ekonomik belirsizlikler Türkiye'yi de sarstı. Yatırımcıların gözü kulağı uzman yorumlarındayken, altın piyasası başta olmak üzere birçok alanda endişe hakim.

Selçuk Geçer, doların gerçek değerinin Türkiye'de 42-43 TL seviyelerinde olması gerektiğini belirtti ve bu bağlamda bir yükseliş öngördü. Bu yükselişin doğal olarak altın fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

img-7546.jpeg

ABD merkez bankası FED'in faiz oranlarını yüzde 5,25-5,50 seviyelerinde sabit tutması, Geçer'in analizlerinde önemli bir yer buluyor. Ekim ayında FED'in faizleri 25 baz puan artırması öngörülse de, 2023 yılının tamamında faiz indirimi beklemenin yanıltıcı olacağı vurgulandı.

Ons altın fiyatlarındaki hızlı yükselişe dikkat çeken Geçer, altın için "zirve gördü" yorumlarına katılmıyor. Altının hâlâ cazip bir yatırım olduğunu belirten uzman, ekim ayının gram altın için potansiyel bir destek olabileceğini işaret ediyor.

img-7547.jpegimg-7547.jpeg

Yatırımcıların en çok sorduğu, "Altın almak için doğru zaman ne zaman?" sorusuna Geçer'in cevabı net: Altın fiyatları hâlâ cazip ve ekim ayı, yatırım için uygun bir dönem olabilir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN