İki ilçede seçimler sil baştan: Vatandaşlar 2 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek

İki ilçede seçimler sil baştan: Vatandaşlar 2 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek

Yüksek Seçim Kurulu ve il seçim kurullarının aldığı karara göre Kayseri'nin Pınarbaşı ve Şanlıurfa'nın Hilvan ilçelerinde yerel seçimler tekrarlanacak. Vatandaşlar yenileme seçimleri için 2 Haziran Pazar günü tekrar sandık başına gidecek.

Türkiye 31 Mart Pazar günü yerel yöneticilerini seçmek için sandığa gitti. Resmi olmayan seçim sonuçlarının ardından siyasi partiler, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bazı il ve ilçelerdeki sonuçlar için itiraz başvurusunda bulundu. İl ve ilçe seçim kurulları ile YSK kararıyla bazı il ve ilçelerde oylar yeniden sayılırken Nevşehir'in Ürgüp, Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Siverek ve Hilvan ilçelerinde seçimler tekrarlanacak.

ÜRGÜP'TE YENİDEN SEÇİM KARARINA İPTAL

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde CHP'nin adayı Ali Ertuğrul Bul oyların 5 bin 170'ini alarak yüzde 35.48 oy oranına, MHP'nin adayı Mustafa Öz oyların 5 bin 134'ünü alarak yüzde 35.23 oy oranına sahip oldu.

MHP tarafından yapılan itiraz sonucu YSK, Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı. YSK'nin 28 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararı çerçevesinde, yenileme seçimleri 2 Haziran Pazar günü yapılacak.

YSK aldığı son kararla Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde seçimin yenilenmeyeceğini açıkladı

ÜRGÜP SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

PINARBAŞINDA SEÇİMLER YENİLENECEK

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'nin adayı Deniz Yağan oyların 5 bin 82'sini alarak yüzde 33.30, MHP'nin adayı Menduh Uzunluoğlu ise oyların 4 bin 758'ini alarak yüzde 31.18 oy oranına ulaştı.

MHP'nin, seçimlerin iptali için İlçe Seçim Kurulu'na başvurması üzerine seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Kararın ardından CHP konuyu İl Seçim Kurulu'na taşıdı. Aynı karar üzerine konu YSK'ye ulaştı. YSK'nin de seçimin iptali yönünde karar vermesi üzerine Pınarbaşı halkı 2 Haziran Pazar günü yeniden sandık başına gidecek.

PINARBAŞI SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SİVEREK'TE SEÇİMLER YENİLENMEYECEK

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki seçimlerde AK Parti'nin adayı Ali Murat Bucak oyların 45 bin 369'unu alarak yüzde 40.23 oy oranı ile birinci, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) adayı Hasan İzol ise oyların 45 bin 305'ini alarak yüzde 40.17 oy oranıyla ikinci parti oldu.

Birinci ve ikinci parti arasındaki 64 oy farkı üzerine YRP, usulsüz oy kullanımı ve geçersiz sayılan oyları gerekçe göstererek İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yaptı. Kurul itirazı reddedince YRP, itirazını İl Seçim Kurulu'na taşıdı. Şanlıurfa İl Seçim Kurulu itirazı kabul ederek seçimlerin 2 Haziran Pazar günü yenilenmesine karar verdi.

YSK, bu kararı kaldırarak seçimlerin Siverek'te yenilenmeyeceğini açıkladı.

SİVEREK SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

HİLVAN'DA SEÇİMLER SİL BAŞTAN

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde DEM Parti'nin adayı Serhan Paydaş 6 bin 960 oy ile yüzde 33.20 oy oranına, AK Parti'nin adayı Aslan Ali Bayık ise 6 bin 439 oy ile yüzde 30.72 oy oranına ulaştı. AK Parti seçim sonuçlarına itiraz etti.

YSK, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde DEM Parti'nin "ilçe belediye seçimlerinin iptaline yönelik verilen kararın kaldırılmasına yönelik karar verilmesi" talebini reddetti. Böylece Hilvan'da seçimlerin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verildi.

HİLVAN SEÇİM SONUÇLARI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN