DSP'den istifa eden Genel Başkan Yardımcısı Onur İste: Oyum Kılıçdaroğlu'na

DSP'den istifa eden Genel Başkan Yardımcısı Onur İste: Oyum Kılıçdaroğlu'na

Demokratik Sol Parti’nin genel seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini açıklamasının ardından DSP Genel Başkan Yardımcısı Onur İste, ‘Bir oyum var, onu da Kemal Kılıçdaroğlu lehine kullanacağım’ dedi.

Genel seçimler yaklaşırken partilerin yer alacağı ittifaklar ve listeler şekilleniyor. Cumhur İttifakı’nı destekleyenler arasına Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal da açıklama yaparak katılmış oldu.

Açıklamanın ardından Önder Aksakal’a tepki gösteren genel başkan yardımcıları Onur İste, Selçuk Karakülçe ve Dilara Tambova görevlerinden istifa etti.

‘BİR OYUM VAR O DA KILIÇDAROĞLU’NA’

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre İste, “Bir oyum var, onu da Kemal Kılıçdaroğlu lehine kullanacağım” şeklide konuştu.

İste Millet İttifakı’na da yüklenerek, ‘DSP’nin yeri Millet İttifakı olmalıydı’ diyen İste “Bu DSP’nin yapabileceği bir tercih değildi. Çünkü ev sahiplerinin sizi davet etmesi gerekir. Bu büyük yanlışa imza atan arkadaşlarımın bu karar düşme nedenlerinin Millet İttifakı’ndan bir teklif gelmemesi olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN