Dükkanının camına öyle bir yazı astı ki içerisi müşteri kaynadı! Küçük esnafın ünü yurt dışından bile duyuldu

Dükkanının camına öyle bir yazı astı ki içerisi müşteri kaynadı! Küçük esnafın ünü yurt dışından bile duyuldu

Dükkanın camına öyle bir yazı astı ki! O yazı, dükkanın içinin adeta müşteri dolmasına sebep oldu! Küçük esnafın ünü yurt dışına kadar duyuldu...

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde esnaflık yapan Elyesa Kaya (41), müşteri potansiyelini artırmak amacıyla dikkat çekici bir kampanya başlattı. Dükkanında satışa sunduğu iş eldivenleri için özel bir afiş hazırlayan Kaya, 1 çift eldiveni 15 TL’ye sattığını, ancak 6 çift eldiveni 100 TL’ye satacağını duyurdu. Bu ilginç kampanya kısa sürede vatandaşların dikkatini çekti.

DİKKAT ÇEKEN KAMPANYA

Kampanyayı gören müşteriler, hesaplamada bir yanlışlık olduğunu fark ederek dükkan sahibine durumu anlatmaya çalıştı. Bu ilginç kampanya, hem vatandaşların ilgisini çekti hem de sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Çarşıbaşı’nda yaşayan Neşat Koç’un hesaplama yaparken çekilen görüntüleri viral oldu ve 1.5 milyondan fazla izlendi.

YURT DIŞINDAN BİLE ARADILAR

eldiven-4.jpg

Elyesa Kaya, kampanyanın yurtdışında bile büyük ilgi gördüğünü belirtti. 21 yıldır esnaflık yaptığını ifade eden Kaya, "Herkes normal kampanya yapıyor dedik bir değişiklik olsun izlensin onun için eldivenin çifti 15 lira normalde 3 çifti 100 lira yapar. Biz 6 çiftini 100 lira yapınca herkesin çok dikkatini çekti. Gelen hesap yapmaya başladı. Yanlış yazdınız diyenler oluyor. Sonra biz bunu çekip sosyal medyaya yükledik. Baktık ki bunu milyonlar izlemeye başladı. Cep telefonlarımız susmadı. Yurtdışından bile arayanlar oldu" dedi.

eldven-1.jpg

Kaya, kampanyanın satışlarını artırdığını da belirtti. “Bu kadar izleneceğini tahmin etmedim. Sosyal medyaya daha önceden de videolar yüklüyorduk. Şuanda 1.5 milyonu geçen bir izlenmesi var. Sürekli gelenler oluyor bu hesap böyle olmaz diyorlar. Normalde 7 çifti 105 olur diyorlar. Bari 7 çift yapın onu diyorlar ama biz inadına 6 çifti 100 lira satmaya devam ediyoruz. Tabi bu espri olarak normalde gelip de bize 100 lira verene 7 çift eldiven veriyoruz. Biz hedeflediğimiz şeye ulaştık. Bu kadar farkındalık olacağını tahmin etmiyorduk. Satışlar arttı. Meşhur eldivenlerden almak istiyoruz diyorlar. Artık herkes gülerek geliyor 6 çift eldiveni 100 liraya almak istiyoruz diyorlar” şeklinde konuştu.

eldiven-2.jpg​​​​​​​

Kampanyayı espri amaçlı yaptığını belirten Kaya, “Amacımız konuşmak ve konuşturulmaktı. Yorumlara bakıyorum kimisi diyor ki yanlış hesap yapmış kimisi ise Karadenizli zekası diyor. Herkesin yorumuna saygılıyım. Herkes bana matematik hocamı soruyor bende bunu espri amaçlı yaptığımı söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Videoda kampanyayı fark edip hesaplama yapan Neşat Koç, “Benim haberim yok. Onu çekip atmışlar. Burada bir hesap hatası vardı. Fiyat aşağı geleceğine yukarıya gidiyordu. Bunları konuştum. Onlarda beni videoya almışlar. Toplama yaptığında 6 çift eldiven 90 liraya geliyor. Buradaki kağıtta 10 TL daha fazla olduğu görülüyor. Arkadaşı uyardık. Yolda yürürken dikkatimi çekmişti” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN