Dünya 2 şehrimize akın ediyor! Paris’i geride bıraktı

Dünya 2 şehrimize akın ediyor! Paris’i geride bıraktı

2023 yılının en çok ziyaret edilen şehirleri listesi açıklandı ve Türkiye’den iki şehir bu prestijli listede yer aldı. Gezginlerin tercih ettiği destinasyonlar, sundukları tarih, sanat, gastronomi ve eğlence gibi çeşitli zengin deneyimlerle dikkat çekiyor.

Bu şehirler, sahip oldukları benzersiz özellikler ve sundukları eşsiz deneyimlerle öne çıkıyor. Dünyanın en çok seyahat edilen şehirleri arasında ilk 5’te Türkiye’den iki şehir bulunuyor.

Dünyada en çok ziyaret edilen 4 şehirden ikisinin Türkiye’de olduğu belirtilirken, ‘gizli kahramana’ dikkat çekildi. Alman analiz şirketi Statista tarafından seyahat severler için hazırlanan bu listede, dünyanın dört bir yanından en çok ziyaret edilen 8 şehir yer alıyor.

1. İstanbul (Türkiye) - 18.8 milyon ziyaretçi
2. Londra (İngiltere) - 16.8 milyon ziyaretçi
3. Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) - 16.5 milyon ziyaretçi
4. Antalya (Türkiye) - 15.5 milyon ziyaretçi
5. Paris (Fransa) - 14.7 milyon ziyaretçi
6. Hong Kong (Çin) - 12.2 milyon ziyaretçi
7. Bangkok (Tayland) - 11.7 milyon ziyaretçi
8. New York (ABD)

Bu liste, küresel seyahat trendlerini ve turistlerin hangi şehirleri neden tercih ettiğini gözler önüne seriyor. İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle zirvede yer alırken, Antalya ise muhteşem plajları ve tatil olanakları ile dikkat çekiyor. Londra, Paris ve New York gibi klasik destinasyonlar da popülerliğini koruyor. Her bir şehir, ziyaretçilerine unutulmaz anılar ve deneyimler sunarak, dünya çapında seyahat severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN