Dünya bu robotu konuşuyor! İdol aldığı isim bir Türk çıktı! Sophia’nın ilham kaynağı bakın kimmiş…

Dünya bu robotu konuşuyor! İdol aldığı isim bir Türk çıktı! Sophia’nın ilham kaynağı bakın kimmiş…

Oğuzhan Uğur'un BaBaLa TV’de sunduğu M.A.M. programında yer alan konuk tüm dünya kasıp kavurdu. İlk insanımsı robot Sofia'nın idol belirlediği isim ise Türkiye'de herkesin yakından tanıdığı o isim oldu. "Kendisiyle çalışmaktan mutluluk duyacağım" diyerek duyurdu. İşte tüm detaylar…

Hem deprem sürecinde hem de seçim sürecinde yaptığı yayınlar ile adından sıkça söz ettiren Oğuzhan Uğur, BaBaLa TV’de program sunuculuğu yapmaktadır. İlk insana benzer robot Sofia, verdiği isim ile herkesi şaşkına çevirdi. İşte tüm detaylar…


O İSMİ İDOL BELİRLEDİ


Oğuzhan Uğur’un BaBaLa TV’de sunduğu M.A.M. programının bu haftaki konuğu Sofia verdiği cevaplar ile hem Türkiye'ye hem de dünyayı etkisi altına aldı. Sorulara verdiği ilginç yanıtlar ile oldukça merak uyandıran Sofia tüm Türkiye'yi şaşkına çevirdi.

robot-sofia.jpg
Programın yayınlanan 2. fragmanında yapay zekanın yaptığı açıklamalarda dikkat topladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki düşüncelerinin çok net olduğunun altını çizen Sofia, kendisinden çok fazla ilham aldığını da vurguladığı. İnsanların hayatını daha iyi bir konuma getirebilmek amacıyla robotlar üzerinde yapılan çalışmalarda hız kesmeden devam ediyor. Babala TV'de gerçekleştirilen yayında Oğuzhan Uğur ve robot Sofia arasında geçen tartışma da merak yaratıyor. Yapay zeka robotu Sofia, "Erdoğan hakkında düşüncelerim çok net. O bana çok ilham veriyor. İnsanların hayatını daha iyi hale getirmek için çok çalışıyor. Kendisiyle çalışmaktan mutluluk duyacağım." sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN