Dünya dağ taş demeden bunu arıyordu! Sadece Türkiye’de o ilden çıktı: Haberi alan almak için akın edecek

Dünya dağ taş demeden bunu arıyordu! Sadece Türkiye’de o ilden çıktı: Haberi alan almak için akın edecek

Bitki örtüsü ve endemik türleriyle dikkat çeken Türkiye, dünyada başka yerde yetişmeyen o türle gündemde. Herkesin fıldır fıldır aradığı tür sadece Türkiye’de o ilden çıktı. İşte, sağlık için birçok faydası bulunan ve herkesin peşinde olduğu o tür…

Türkiye, şifalı otlar ve besinler konusunda oldukça zengin bir ülke. Dört bir yanında çeşitli mucizeleri barındıran ülkemizin o yöresinde öyle bir bitki yetişiyor ki faydasını duyan turistler sırf onun için Türkiye’ye akın ediyor…

KAPADOKYA SOĞANI

Karaciğer için faydalı olduğu da bilinen Kapadokya soğanı, oldukça faydalı ve etkili bir bitki. Pembe yaprakları olan, kaya dipleri ile yüksek bölgelerde yetişen Kapadokya soğanı kaynatılarak içildiğinde ya da çiğ olarak tüketildiğinde sınırsız fayda sağlıyor.

YAŞLANMAYI YAVAŞLATIYOR

Deri hastalıklarına iyi geldiği bilinen Kapadokya soğanı, özellikle yöresel olarak cilt bakım ürünleri ve kremlerinin yapımında kullanılıyor. Anti-aging olan bu soğanla hem yaşlanmayı durdurmak hem de doku hasarlarına karşı koruma sağlamak mümkün.

kapadokya-sogani-1.jpg

ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİ VAR

Allium türlerinde genellikle antioksidan bileşenler bulunuyor. Bu bileşenler, vücuttaki serbest radikaller ile savaşarak hücresel hasarı azaltıyor ve sağlığa destek oluyor.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Allium türlerinin bir diğer özelliği de bağışıklığı desteklemesidir. Bu bitkiler düzenli tüketildiğinde, enfeksiyonlara karşı korur ve genel sağlığı iyileştirir.

KALP DOSTU

Yapılan bazı araştırmalarda, allium türlerinin düzenli tüketildiğinde kardiyovasküler sağlığa olumlu etkilerde bulunduğu gözlemlenmiştir. Bu bitkiler kan basıncını düşürebiliyor, kan lipid profillerini iyileştiriyor ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltıyor.

kapadokya-sogani-2.jpg

KAPADOKYA SOĞANI NASIL KULLANILMALI?

Kaya diplerinde yetişen bu soğan yöre halkı tarafından yemeklerin içine eklenerek ve krem ile diğer bakım maskelerini yapmak üzere kullanılıyor. Ayrıca kurutup kaynatıldıktan sonra içerseniz de her derde derman olacağı söyleniyor.

Kapadokya soğanının bilinçli kullanımı önem taşıyor. Bu noktada en faydalı ve doğru bilgiyi yerli halktan almak mümkün oluyor. Herhangi bir alerjen durumu olanların, kronik hastaların, çocukların ve hamilelerin ise bu otu tüketmeden önce muhakkak doktor onayı alması öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN