Dünyada bir tane daha yok! Yabancı turistler rotayı o ilimize çevirdi, kafileyle geliyorlar: Sadece izin alanlar girebiliyor

Dünyada bir tane daha yok! Yabancı turistler rotayı o ilimize çevirdi, kafileyle geliyorlar: Sadece izin alanlar girebiliyor

Doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının hayran kalıcı bu yer resmen dünyada eşi benzeri olmayan bir yer olarak anılıyor. Yabancı turistler akın akın orayı görmek için o ilimize giderken sadece izin alanlar o bölgeye girebiliyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye'nin her bir yanı birbirinden güzel birbirinden eşsiz yerlerle dolu. Her ilimizin farklı bir özelliği varken, kimisi doğal güzellikleriyle kimisi tarihi yapılarıyla kimisi kültürel dokunuşlarıyla hem yerli hem yabancı turistin dikkatini çekiyor. Isparta’nın Eğirdir ilçesi ise kocaman ormanlarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Öyle ki dünyanın tek kasnak meşesi ormanı Eğirdir ilçesinde yer alıyor.

HEM YERLİ HEM YABANCI TURİST AKINI

Ege Gündem'de yer alan habere göre, dünyanın tek kasnak meşesi ormanı, Isparta’nın Eğirdir ilçesinde doğal sit alanı olarak koruma altında bulunuyor. Şimdilerde ise sonbaharın o can alıcı renkleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Kasnak Meşesi Ormanı Tabiat Koruma Alanı, hem yerli turistin hem de yabancı turistin dikkatini çekiyor.

yeni-proje-18.jpg

Kasnak Meşesi Ormanı, Eğirdir ilçesine bağlı Yukarı Gökdere köyü sınırları içinde bulunuyor. Ormanın içerisindeki doğal zenginlikler, görenleri büyülerken özellikle de şimdilerde sonbahar renkleriyle resmen bir tabloyu anımsatıyor.

yeni-proje-19.jpg

SONBAHAR RENKLERİ BÜYÜLÜYOR

Sonbaharda bambaşka bir hal alan bu orman, şimdilerde kırmızı, turuncu, sarı ve kehribar renkleriyle adeta bir renk paletini hatırlatıyor. Bu orman sadece renkleriyle değil aynı zamanda dağcılık ve doğa sporlarıyla uğraşanların da ilgisini çekiyor. Hem yerli hem de yabancı turistler buraya doğa yürüyüşleri yapmak için geliyor.

yeni-proje-20.jpg

218 FARKLI BİTKİ TÜRÜ BULUNUYOR

Kasnak meşesi ormanı, 1300 hektarlık alana yayılırken içerisinde tam 218 farklı bitki türü bulunduruyor. Lakin kasnak meşesi ağaçları zaman içinde nesli tehlike altına giren gruplar arasında yer almaya başladı. Dolayısıyla ülkemiz için önemli olan bu ormanın hem yabancı hem de yerli ziyaretçiler tarafından korunması gerekiyor.

1987 senesinde tabiat koruma alanı olarak ilan edilen bu orman, Eğirdir Gölü ve Kovada Gölü arasında bulunuyor.

yeni-proje-21.jpg

KASNAK MEŞESİ ORMANINDA YAPILACAKLAR

Bu ormanda doğa yürüyüşleri ve trekking yapabilirsiniz. Konumu itibariyle dağcılık ve doğa sporları ile ilgilenenler için ideal bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan orman içinde yürüyüş rotaları ve trekking parkurları da bulunuyor.

Fotoğraf çekmeyi sevenler bu ormanı özellikle de sonbaharda tercih ediyor. Burası fotoğraf tutkunlarına muazzam kareler sunuyor.

yeni-proje-22.jpg

1300 hektarlık alanda 218 farklı bitkinin bulunduğu bu ormanda bitki severler botanik keşfine çıkabiliyor.

Tüm bunların yanı sıra doğanın içinde kamp yapmayı sevenler ve huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenler burada kamp yapabiliyor ve piknik alanlarında dinlenebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN