Dünyanın çivisi çıktı! "Bu fiyatlar gerçek mi?" Restorana giden bir servet ödüyor!

Dünyanın çivisi çıktı! "Bu fiyatlar gerçek mi?" Restorana giden bir servet ödüyor!

Nisan ayı ile birlikte deniz sezonu açılmaya başladı. Bodrum plajlarına akın eden vatandaşlar lahmacun fiyatları karşısında şaşkına döndü. 2 lahmacun ve 2 ayran alayım diyen kişiler 1 kiloluk kıyma fiyatı ödüyor. İşte Bodrum'daki lahmacun fiyatları…

Yaz aylarında sık sık gündemde yer alan tatil beldelerindeki fiyatlar deniz sezonunun açılması ile yeniden gündeme geldi. Tatil bölgelerinde sezon başlangıcı yapılırken restoranlarda görülen fiyatlar da yok artık dedirtiyor. Bodrum plajlarında kabarık gelen hesaplar vatandaşın cebini yakarken lahmacun fiyatının 1 kilo kıymaya denk gelmesi ise herkesi isyan ettirdi. İşte Bodrum'daki lahmacun fiyatları…

870 TL HESAP GELDİ

Show Haber'de yer alan bilgiler doğrultusunda 2 lahmacun ve 2 ayran alan bir kişinin 870 TL hesap ödediği belirtildi. Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine sokağa çıkan Show TV ekipleri '2 lahmacun 2 ayran 870 TL, yer misiniz?' sorusuna "Yemem tabii ki" yanıtını alırken bir başka vatandaştan ise "Yiyebilirim, neden olmasın, çünkü çok güzel" yanıtını aldı.

bodrum-lahmacun.jpg

1 KİLO ETTEN DAHA PAHALI

Bodrum'daki işletmelerin her yıl fiyatların üzerine 100 TL eklemesi vatandaşı da canından bezdirdi. Türkbükü’ndeki fiyatları gören vatandaşlar yok artık dedi. Lahmacun fiyatı sezon başında 295 TL rakamlarını görürken durumu değerlendiren bir işletmeci "1 kilo etin üstüne çıkmış yani rakam olarak. Ben 295 liraya 4 tane lahmacun veriyorum" ifadelerini dile getirdi.

lahmacun.jpg

Türkiye'nin eşsiz tatil beldelerinden olan Bodrum Türkbükü, sezona yine yüksek fiyatlarla başladı. Her yıl gündem olan lahmacun fiyatları bir önceki yıl görülen fiyatların çok üzerine çıktı. 2021 yılında 95 TL olarak görülen lahmacun fiyatları 2022 yılında 194 TL 2023 yılında ise 295 TL'den satılmaya başladı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise "Yok, o kadar da değildir ya", "Herkesin giremeyeceği bir ortam yaratıyorlar belli ki" yorumlarında bulundu.

NASIL ETTEN DAHA PAHALI OLUR?

Kıymanın kilogram fiyatı 250 TL'den satışa sunulurken 100-150 gram kullanılan bir lahmacun fiyatının 1 kilogram kıymadan daha pahalı olması vatandaşın tepki göstermesine neden oldu. Lahmacun fiyatları için çok yüksekti ya vatandaşlar “Matematik yetmiyor gerçekten" ifadelerini kullandı.

lahmacun-yemek.jpg
Lahmacunun yanı sıra ayran içmek isteyenler de uçuk fiyatlar ödemek zorunda kalıyor. Maliyeti 5 ile 10 TL arasında değişen ayran fiyatının beachlerde 140 TL'ye satılması herkesi canından bezdirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN