Dünyanın en iyi 50 hamur işi seçildi! Türkiye bakın hangisiyle listede? Pide, lahmacun diyenler şimdiden yanıldı

Dünyanın en iyi 50 hamur işi seçildi! Türkiye bakın hangisiyle listede? Pide, lahmacun diyenler şimdiden yanıldı

CNN Travel tarafından dünyanın en iyi 50 hamur işi seçildi. Listeye o lezzetiyle damga vuran Türkiye bakın hangisiyle listede? İşte dünyanın en iyi hamur işleri ve Türkiye’den listeye giren o lezzet…

CNN Travel dünyanın en iyi hamur işi ürünlerini seçti. Listeye Türkiye’den o lezzeti de ekleyen CNN Travel o lezzetimize resmen övgüler yağdırdı…

SİMİT DÜNYA LİSTESİNDE

CNN Travel’in simitten övgüyle bahsetmesi dikkat çekti. Türkiye’nin ünlü sokak lezzetlerinin başında gelen simit için “Yanmış kabuk, ekmeklere hafif bir tatlılık katıyor” ifadelerine yer verildi. Aynı zamanda yazıda simitçilerin sokak sokak gezerek simit satmasının her geçen gün azalmasından da bahsedilirken, tezgah satışlarının yaygınlaşmasına dikkat çekildi.

yeni-proje-4-002.jpg

Listeye giren en iyi hamur işlerinden ilk 10 sıralaması ise şu şekilde:

Luchi, Bangladeş: Kızgın yağa batırılan yumuşak buğday hamuru, ülkenin aromatik körileri ile mükemmel bir uyum sağlayan kabarmış, altın renginde bir gözlemeye dönüşüyor. Bangladeş'te kahvaltıda sıklıkla beyaz patatesli köri ile servis edilen popüler bir seçimdir.

yeni-proje-5-002.jpg

Pão de queijo, Brezilya: Brezilya peynirli ekmeği olarak da bilinen bu lezzet, Brezilya’nın popüler atıştırmalık ve kahvaltı yemeğidir. Fırında peynirli rulo ya da peynirli çörek olarak tanımlamak mümkün.

yeni-proje-6-002.jpg

Montreal bagel, Kanada: Bagel hamuru yumurta ve balla karıştırılarak el şekli verilen halkalar pişmeden önce ballı suda kaynatılıyor. Bu lezzeti 24 saat fırından sıcak almak mümkün.

yeni-proje-8-002.jpg

Marraqueta, Şili: 19’uncu ve 20’inci yüzyılların başında Avrupalı göçmenlerin akını, buğday ekmeği geleneklerini Şili’ye getirmiş ve ülkenin en sevdiği atıştırmalık olmuştur. Dört loba bölünmüş marraqueta'nın iç kısmı soluk, yumuşaktır ancak her yerde bulunan rulo tamamen kabuğuyla ilgilidir.

yeni-proje-9-001.jpg

Shaobing, Çin: Huoshao olarak da adlandırılan Shaobing, kuzey Çin mutfağında pişmiş, mayasız, katmanlı bir gözleme türüdür. Shaobing, dolgulu veya dolgusuz, susamlı veya susamsız yapılabilir.

yeni-proje-10-002.jpg

Injera, Etiyopya: Injera Afrika ülkelerinin farklı tahıllar ile hazırlanan mayalanmış yassı ekmeğidir. Etiyopya'da geleneksel olarak teff unundan, Somali de ise sorgum unundan yapılıyor ama darı, arpa ve pirinç de kullanılıyor.

yeni-proje-11-003.jpg

Lavaş, Ermenistan: Ermenistan’da UNESCO Somut Olmayan Miras olarak kabul edilen lavaş, ülkenin kültürünün merkezine yerleşmiştir.

yeni-proje-12-003.jpg

Baget, Fransa: Parisli yemek tarihçisi Jim Chevallier’in modern bagetlere benzettiği uzun, dar ekmekler 19’uncu yüzyılda ön plana çıktı.

yeni-proje-13-002.jpg

Khachapuri, Gürcistan: Haçapuri, içi peynirle doldurulmuş ekmekten oluşan geleneksel bir Gürcistan yemeğidir.

yeni-proje-27-001.jpg

Pai bao, Hong Kong: Hong Kong'un pamuk gibi yumuşacık ve kabarık ekmek çeşitleri zaten ünlü. Ancak Tangjong metodu diye bilinen bir teknikle yapılan pai bao hepsinden daha yumuşak oluyor.

yeni-proje-28-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN