Dünyanın en iyi genç üniversiteleri belli oldu: Türkiye'den 2 üniversite ilk 100'de

Dünyanın en iyi genç üniversiteleri belli oldu: Türkiye'den 2 üniversite ilk 100'de

Londra merkezli Times Higher Education (THE), 2024 yılı için "Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri" listesini yayımladı. Türkiye'den 21 üniversite ilk 500'e girerken Koç ve Sabancı Üniversitesi ilk 100'de yer aldı.

Londra merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan "Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri 2024" listesi, dünya genelindeki 50 yaşın altındaki üniversitelerin eğitim kalitesi, bilimsel araştırmalar, bibliyografik atıflar, uluslararası görünürlük ve endüstriyel gelirlerine göre değerlendirmesini içeriyor.

Türkiye, 2020 yılında en iyi genç üniversiteler sıralamasında 23 üniversite ile temsil edilirken bu sayı geçtiğimiz yıl 47'ye bu yıl ise 58'e yükseldi. Türkiye'den 21 üniversite ilk 500'e girdi.

KOÇ VE SABANCI ÜNİVERSİTESİ İLK 100'DE

Geçen yıl 55. sırada olan Koç Üniversitesi, bu yıl 52. sıraya yükselerek Türkiye'deki üniversiteler arasında en iyi dereceyi elde etti. Sabancı Üniversitesi ise 89. sıradan 54. sıraya yükselerek dikkat çekici bir performans sergiledi. İlk 100'de Türkiye’den iki üniversite yer alırken, Bilkent Üniversitesi 201-250 bandından 154. sıraya, Bahçeşehir Üniversitesi ise 173. sıraya yükseldi.

Rapor, Asya'nın genç araştırma üniversitelerinde öne çıktığını ve bu bölgede bulunan genç üniversitelerin dünya genelinin neredeyse yarısını oluşturduğunu vurguladı. Türkiye, Hindistan ve İran'dan temsil edilen kurumların sayısında belirgin bir artış oldu.

DÜNYANIN EN İYİ GENÇ ÜNİVERSİTESİ YİNE NANYANG

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Nanyang Teknoloji Üniversitesi, dünyanın en iyi genç üniversiteleri sıralamasında zirvedeki yerini korudu. Paris Araştırma Üniversitesi, üçüncü sıradan ikinci sıraya yükselirken, Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ikinci sıradan üçüncü sıraya geriledi. Bu yıl ilk 10'da Fransa’dan dört üniversite yer aldı.

LİSTENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN