Dünyanın en kirli suyu oradan çıktı! Bir yudumu bile zehir saçıyor: Tiroid hastalığı ve kanserin başlıca nedeni

Dünyanın en kirli suyu oradan çıktı! Bir yudumu bile zehir saçıyor: Tiroid hastalığı ve kanserin başlıca nedeni

İçtiğiniz suyun kalitesini bilmek sizin de hakkınız olacak. Dünyadaki en kirli su orada tespit edildi. Bir yudum alan vücuduna zehir yüklüyor. Hem tiroid hastalığına neden oluyor hem de kanseri tetikliyor. İşte dünyadaki en kirli su…

Dünyada su kirliliği artış gösterirken o bölgede bulunan suların kirlilik oranı akla hayale durgunluk veriyor. O bölgede bulunan itme amaçlı kullanılan yeraltı sularında perfloroalkil ve polifloroalki maddeler yoğun olarak tespit edildi. Bu sudan bir yudum alan adeta zehirleniyor. İşte dünyadaki en kirli su…

DÜNYANIN EN KİRLİ SUYU TESPİT EDİLDİ

CBC News'de paylaşılan bilgiler doğrultusunda Nature Geoscience dergisinde yayınlanan makale dünya çapında 45 bin su örneğinden elde edilen verilerin sonucunu paylaştı. Su örneklerinin önemli bir kısmında sonsuz kimyasal olarak bilinen perfloroalkil ve polifloroalkil maddeleri tespit edildi.

kirli-su.jpg

Belirlenen seviyenin çok üzerinde çıkan bu maddelerin yüzey sularında ve insanların içme amaçlı kullandığı yeraltı sularda yaygın bir şekilde olduğu ortaya çıktı. Dünyada su kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerin Avustralya, ABD ve Avrupa olduğu tespit edildi.

Çalışmanın yazarlarından Denis O'Carroll, "Kaynak sularımızın çoğu PFAS yasal sınırlarının üzerinde." dedi. PFAS, karaciğer hasarı, tiroid hastalığı, obezite, doğurganlık sorunları ve kanser gibi birçok sağlık sorunu da beraberinde getiren bir madde olarak biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN