Dünyanın en pahalı pasaportları! Türkiye'nin listedeki yeri ortaya çıktı, vizesiz kaç ülkeye gidiliyor?

Dünyanın en pahalı pasaportları! Türkiye'nin listedeki yeri ortaya çıktı, vizesiz kaç ülkeye gidiliyor?

Dünya genelinde yapılan bir araştırma sonucunda dünyanın en pahalı pasaportları listelendi. Türkiye'nin listedeki yeri merak edilirken ilk sıralarda yer aldı desek yeridir. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yurtdışı seyahatleri için olmazsa olmaz bir faktör olan pasaport, yüksek fiyatlarından dolayı vatandaşları en zorlayan konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle de Türkiye’de yurtdışına çıkışlarda sadece vize alma problemi değil aynı zamanda pasaport fiyatlarının yükselmesi de sorun teşkil ediyor. Bu durum sadece Türkiye için değil dünyadaki diğer ülkeler için de geçerli öyle ki bu konuya ilişkin yapılan bir araştırma neticesinde dünyanın en pahalı pasaportları listelendi.

yeni-proje-31.jpg

TÜRKİYE’NİN SIRASI BELLİ OLDU

Dünyanın en pahalı pasaportları sıralamasında Türkiye, 52’nci sırada yer aldı. Bu sırayla en pahalı ülkeler arasında yer alıyor. Öte yandan Türk pasaportuyla dünya genelinde 118 ülkeye vizesiz seyahat yapılabiliyor. Bunun yanı sıra Türkiye hem 1 Ocak hem de bugünkü kura göre, 10 yıllık pasaportun dünyada en pahalı olduğu ülkelerden biri olarak ön plana çıkıyor.

yeni-proje-32.jpg

YILLIK MALİYET 268 DOLAR

Birgün'de yer alan habere göre, 10 yıllık pasaport almanın maliyeti Türkiye’de şuan 8 bin 623,30 TL. Söz konusu bu rakam 1 Ocak 2024 kuruyla 292,4 dolar, bugünkü kurla 268 dolara denk geliyor.

yeni-proje-33.jpg

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ PASAPORTLARI DA BELLİ OLDU

Henley Pasaport Endeksi verilerinden elde edilen bilgilere göre dünyanın en pahalı pasaportunu veren ikinci ülke Meksika olarak karşımıza çıkıyor. 10 yıllık Meksika pasaportunun maliyeti 234 dolar.

Fransa, dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında 194 ülkeye vizesiz seyahatle zirvede yer alıyor. Ayrıca Almanya, İtalya, İspanya, Singapur ve Japonya'da pasaport maliyetleri Türkiye'nin çok altında bulunuyor.

Fransa'da 94 dolar, Almanya'da 41 dolar, İtalya'da 126 dolar, İspanya'da 33 dolar, Singapur'da 53 dolar ve Japonya'da 115 dolar seviyesinde bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN