Dünyanın en zehirli örümceği bir ilde daha görüldü! Gece ortaya çıkıyor, bir ısırığıyla zehirliyor

Dünyanın en zehirli örümceği bir ilde daha görüldü! Gece ortaya çıkıyor, bir ısırığıyla zehirliyor

Dünyanın en zehirli örümceği bu kez o ilde görüldü! Uyumadan önce kapıları, pencereleri kaoatın! Geceleri ortaya çıkıyor, tek bir ısırığıyla zehirliyor...

Ülkemizde kırsal bölgelerde son dönemde artan kene vakaları, vatandaşların endişelerini artırmıştı. Özellikle İç Anadolu’da bu vakalara ek olarak, son günlerde sarıkız örümceği korkusu da yaşanıyor. Niğde, Çorum ve Nevşehir gibi illerde görülen sarıkız örümceği, başkent Ankara’da da paniğe neden oldu.

ETLE BESLENEN, TEHLİKELİ BİR TÜR

sarikiz-ankara.png

Haber Ankara'nın haberine göre, Ankara’nın Ayaş ilçesine bağlı Çanıllı Köyü'nde bir vatandaş, Çanıllı Barajı’nda vakit geçirirken sarıkız örümceğine rastladıklarını belirtti. Balık tutmak için yoğun olarak kullanılan bu bölgede, vatandaşların uyarılması gerektiğini vurguladı.

Sarıkız örümceği, diğer eklem bacaklılardan daha tehlikeli olarak biliniyor. Akrep, kertenkele ve fare gibi canlıları yiyen bu örümcek, yüksek zıplama kabiliyeti ve insanlara zarar verebilme potansiyeli ile dikkat çekiyor.

GECE TEHLİKESİ İKİ KATINA ÇIKIYOR

Gece aktif olan sarıkız örümceği, güçlü çene yapısı ile ısırdığı yeri tahrip edebiliyor. Gözlerinde rahatsızlık bulunduğu için güneş ışığına çıkamayan bu örümcek, geceleri daha rahat dolaşıyor. Bu nedenle kamp ve mesire alanlarında veya kırsal bölgelerde bulunan vatandaşların gece saatlerinde daha dikkatli olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN