Dünyanın gözdesiydi şimdilerde istila altında! O şehirde fareler cirit atıyor: Tepkiler çığ gibi büyüdü

Dünyanın gözdesiydi şimdilerde istila altında! O şehirde fareler cirit atıyor: Tepkiler çığ gibi büyüdü

Tüm dünyanın gözdesiydi şimdilerde farelerin göz bebeği oldu. Şehrin tarihi simgelerinden biri olan o mekanda fareler cirit atıyor. Hem halkın hem de muhalefetin tepkisi ağır oldu. Şehirde fare sayısı 7 milyonu aştı. İşte tüm detaylar…

İtalya'nın başkenti Roma’nın son yıllarda farelerle başı dertte. Dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alan Roma şimdilerde farelerle mücadele ediyor. BBC Türkçe'nin Haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda İtalya'nın başkenti Roma'da tarihi ve turistik açıdan en önemli noktalardan biri olan Kolezyum’da farelerin görüldüğü belirtildi. Son günlerde yapılan paylaşımlarda şehrin tarihi simgesinde farelerin kol gezdiği aktarıldı. İşte tüm detaylar…


REZALET GÖRÜNTÜLER

Otelciler Federasyonu Federalberghi ortaya çıkan görüntüler sonrasında İtalya'nın, tüm dünyaya rezil olduğunu söyleyerek herkese eleştirdi. Roma Belediyesi yönetiminde muhalefette olan Lig Partisi'nden Senatör Claudio Durigon ise “Roma her türlü atıkla dolu bir açık hava çöp alanına dönüşmüş durumda” diye konuştu.

roma-kolezyum.jpg

TEPKİLERE KAYITSIZ KALAMADI


Alınan tepkiler üzerine kolları sıvayan Roma Belediyesi geçtiğimiz günlerde Kolezyum ile çevresinde yer alan Oppio Tepesi ve Domus Aurea bölgelerinde farelere karşı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

fare-basti.jpg

HEYET BİR ARAYA GELİYOR

Belediye Başkanı Roberto Gualtieri ile Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano’nun görüşme yaptığı belirtilirken fare istilası içinde teknik heyeti kurulması kararı alındı. belediye atıklarından sorumlu olan meclis üyesi Sabrina Alfonsi, ortaya çıkan görüntülerin ardından kemirgen kontrolü için geçtiğimiz gece ve Sabah saatlerinde olağanüstü bir müdahale de bulunduklarını aktardı. Alfonsi, Kolezyum’da durumun kontrol altında olduğunu söyleyerek müjdeyi verdi.

kolezyum.jpg​​​​​​​

FARELER NEDEN ORTAYA ÇIKTI?


Yaz sıcakları ile birlikte turistlerin bıraktığı çöplerin farelere neden olduğunu belirten Alfonsi, önlemlerin alındığına değindi. İtalya'da yaşanan fare istilasını sosyal medya hesabı üzerinden yayınlayarak hem ulusal basına hem de kamuya duyuran Rai, 'Romalıdan çok fare var' diyerek tepkisini gösterdi.

fare.jpg​​​​​​​

RAKAMLAR ŞAŞKINLIK YARATTI

Rai tarafından paylaşılan haberde yer alan rakamlar ise görenleri şaşkına çevirdi. Roma'da fare sayısının 7 milyonu aştığını belirten Rai, kentte kişi başına 2,5 fare düştüğünü söyledi. 2000 yıl öncesine dayanan tarihi mekan Kolezyum, pandemi öncesinde 7.5 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı. Ülkede bu yıl turist sayısının pandemi öncesine göre daha yüksek olduğu aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN