Eda Nur Kaplan davasında sanığa tahliye

Eda Nur Kaplan davasında sanığa tahliye

Eda Nur Kaplan, Ankara'da bir binanın 15'inci katından atlayarak yaşamına son vermişti. Kaplan'a ölümünden 1 hafta önce cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan 2 sanıktan Yusuf Güzelyurt tahliye edildi.

Ankara'da intihar eden Eda Nur Kaplan, ölümünden önce kendisine cinsel saldırıda bulundukları gerekçesiyle Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu'dan şikayetçi olmuştu. Sanıklar hakkında polise şikayette bulunduktan bir hafta sonra, 7 Ağustos 2021'de intihar etmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olay günü Güzelyurt'un, alkolün etkisiyle kendisinde olmayan Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu, daha sonra aynı eylemi Ardıçoğlu'nun da gerçekleştirdiği ifade edilerek, bu şekilde, "nitelikli cinsel saldırı" suçunu gerçekleştirdiği belirtilen sanıkların, en az 18 yıl hapisle cezalandırılması istenmişti.

TAHLİYE EDİLDİ!

Taraf avukatlarının beyanının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Güzelyurt'u adli kontrol şartıyla tahliye etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, intihar eden Eda Nur Kaplan'a "nitelikli cinsel saldırı"da bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanıklardan Yusuf Güzelyurt'un adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına itiraz etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN