Ehliyet yenilemede büyük değişiklik! Ehliyet yenileme süresi uzatıldı, bu tarihlere dikkat edin!

Ehliyet yenilemede büyük değişiklik! Ehliyet yenileme süresi uzatıldı, bu tarihlere dikkat edin!

Ehliyet yenilemeyle ilgili süreç milyonlarca sürücünün gündeminde. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihi öncesinde alınmış olan eski tip ehliyetlerin değiştirilme sürelerini uzattıklarını açıkladı. Peki, ehliyet değiştirmede son tarih ne zaman? İşte detaylar...

Ehliyet yenileme tarihiyle alakalı gelişmeler yakından takip ediliyor. Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren konuyla ilgili yeni gelişmelerin detayı haberimizde...

SÜRÜCÜ BELGESİ YENİLEME SON TARİHİ NE ZAMAN?

1 Ocak 2016 öncesinde alınmış olan ehliyetlerin değiştirilme süresi 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle iki sene uzatıldı. Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren geçici onuncu maddesi uyarınca değiştirilmesi zorunlu tutulan sürücü belgelerinin değiştirilmesi işlemlerinin beş sene içinde tamamlanması gerektiği ve bu sürenin İçişleri Bakanlığı tarafından uzatılabileceği aktarıldı.

Ayrıca, nüfus müdürlüklerinde oluşacak yoğunluğun önüne geçmek için 1 Ocak 2016 tarihinde düzenlenen eski tip ehliyetleri değiştirme süresinin 31 Aralık 2022 itibari ile iki sene uzatıldığı bilgisi de paylaşıldı.

SÜRÜCÜ BELGESİ YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Yeni tip ehliyetler için ALO 199, ALO 199 Mobil Uygulama ya da nvi.gov.tr adreslerinden randevu alınması gerekiyor. Nüfus müdürlüklerinden alınan randevunun ardından gerekli belgelerle başvurular kabul edilecek.

Yeni tip ehliyet yenileme işlemi yapacakların, kaybedenlerin ya da çaldıranların ödemeleri gereken ücret 280+65 TL'dir. Aynı zamanda değerli kağıt ve vakıf payı da ödemeye eklenecektir.

1 Ocak 2016 tarihi sonrasında yeni tip ehliyetini almayanlar yenileme durumunda 15 TL ücret ödeyeceklerdir.

 EHLİYET YENİLEME

SÜRÜCÜ BELGESİ YENİLEMEDE GEREKLİ EVRAKLAR

- Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı - Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)

- Eski sürücü belgesi

- Yeni çıkarılmış Sürücü Sağlık Raporu

- Değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu (15 TL)

- İki tane biyometrik fotoğraf (Son 6 aya ait)

- Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

- Adli Sicil Belgesi (Adliyeden alınacak olup Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)

- Aynı zamanda Nüfus Müdürlüğünde verilecek parmak izi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN