Ekmek 10 lira mı olacak? Fırıncılar Federasyonu'ndan açıklama geldi

Ekmek 10 lira mı olacak? Fırıncılar Federasyonu'ndan açıklama geldi

İllerden ardı ardına ekmeğe zam haberi gelirken Bursa'da dün ekmeğin 7,5 liradan satılacağının duyurulmasıyla 'ekmek 10 lira olacak' iddiaları ortaya çıktı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu iddialara ilişkin yaptığı açıklamada "Ekmek fiyatının 10 lira olması söz konusu değildir. Türkiye'nin tüm illerinde ekmeğin kilogramının 35.5 liranın üzerinde olmaması için çalışıyoruz" ifadelerini kaydetti.

Seçimlerin ardından ilk zamlar akaryakıt ve ekmeğe gelmişti. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fırıncılara sağladığı ucuz un desteğine son vermesi ve artan maliyetler nedeniyle neredeyse her gün bir il, ekmek zammıyla güne uyandı. Son olarak Bursa'nın Osmangazi ilçesinde ekmek 7,5 lira oldu. Zamlar peş peşe gelince 'ekmek 10 lira olacak' iddiaları da gündemdekini yerini aldı.

NTV'de yer alan habere göre, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, son günlerde kamuoyunda gündeme gelen iddialara ilişkin açıklama yaptı.

'FİYATIN ARTMASI ZARURİYET'

Balcı açıklamasında, "Ekmek fiyatının 10 lira olması söz konusu değildir. Un desteğinin kesilmesi, asgari ücret zammı ve işletme giderlerindeki artış ekmek fiyatının artması için zaruriyet oluşturdu.

'KİLOGRAMIN 35.5 OLMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

En makul fiyatı illerde oda başkanları kendi illerindeki giderlere göre maliyet hesabı yaparak müracaat edecekler.

Türkiye'nin tüm illerinde ekmeğin kilogramının 35.5 liranın üzerinde olmaması için çalışıyoruz." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN