Ekrem İmamoğlu’ndan İstanbulluya ‘Hızray’ bombası! Marmaray’a rakip geliyor! Beylikdüzü’nden Sabiha’ya kadar

Ekrem İmamoğlu’ndan İstanbulluya ‘Hızray’ bombası! Marmaray’a rakip geliyor! Beylikdüzü’nden Sabiha’ya kadar

Ekrem İmamoğlu, İstanbul için yapılacak en büyük projesi duyurdu. Bu metro hattı 2 yakayı birbirine bağlayacak. Sadece İngiltere’de olan hızlı metro hattı Marmaray’a rakip…

Cüneyt Özdemir’in programına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için yapılacak olan projeleri anlattı. Yeni bir metro hattının yapılacağını duyuran İmamoğlu, Avrupa ve Anadolu yakasına bağlayacak olan Hızray hakkında bilgi verdi. İstanbul’un en büyük projesi olacağını duyuran İmamoğlu, 1 yıl içerisinde metronun hayata geçirileceğini söyledi.

YENİ BİR MARMARAY GELİYOR!

65 kilometre metro açtıklarını belirten İmamoğlu, 63 kilometrenin de devam ettiğini belirtti. İmamoğlu, İstanbullulara bir müjde daha verdi. Yeni bir boğaz geçidi yapacaklarını duyuran İmamoğlu, Marmaray’a rakip Hızray’ın 1 yıl içerisinde yapımına başlanacağını açıkladı.

img-4127.jpeg

AVRUPA VE ANADOLU YAKASI KAVUŞUYOR

2 yakayı birbirine bağlayacak olan Hızray, Sabiha Gökçen Havalimanı ile Beylikdüzü’nü birbirine bağlayacak. Bunun yanı sıra Hızray, diğer metro hatlarıyla da entegre olacak.

İSTANBUL İÇİN TARİHİ PROJE

İngiltere’de hayat geçen projeyi İstanbul’a taşıyacağını söyleyen İmamoğlu, “Hızray, Sabiha Gökçen’den Beylikdüzü’ne birbirini bağlayacak olan hızlı bir metro. 140 km kadar çıkabilen 74 km 53 dakikada alabilen 13 istasyonla da bağlantısı olan bir proje. Bakanlığa sunuldu. Uluslararası görüşmeleri de devam ediyor. 6 milyar dolarlık bu proje İstanbul tarihinin en önemli projesi” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN