El Nino belası bitiyor La Nina felaketi geliyor! Dünyanın en ünlü meteoroloğu 'Dikkatli olun' diyerek uyardı

El Nino belası bitiyor La Nina felaketi geliyor! Dünyanın en ünlü meteoroloğu 'Dikkatli olun' diyerek uyardı

Sıcak hava dalgası olarak duyduğumuz El Nino belası şimdi de yerini La Nina felaketine bırakmaya hazırlanıyor! Dünyanın en ünlü meteoroloğu “dikkatli olun” diyerek herkesi uyardı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Son zamanların en sıcak yaz mevsimini bu yıl yaşadık. İlk olarak El Nino ardından da Eyyam-ı Bahur sıcak hava dağları tüm ülkeyi etkisi altına alırken bunaltıcı sıcaklar milyonlarca vatandaşı önemli derecede etkiledi. Yaz ayları boyunca sık sık duyduğumuz El Nino belası bu kez de yerini La Nina felaketine bırakmaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan dünyanın en ünlü meteoroloğu herkesi uyardı. İşte konuya ilişkin detaylar…

2.jpg

LA NİNA BELASI İÇİN UYARDI

Dünyaca ünlü meteorolog, bir soğuk hava olayı olan La Nina’nın bu sene dünya genelinde etkili olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Meteorolog, “Beni buradan ya da meteorolojiden takip ediyorsanız, bu kasırga sezonu ne kadar yorucu olursa olsun, gelecek yıl La Nina geri döndüğünde çok daha büyük olabilir” diye açıklama yaptığını hatırlattı. Meteorolog, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Eğer beni burada ya da meteorolojide takip ediyorsanız, bu kasırga sezonu ne kadar yorucu olursa olsun, gelecek yıl la nina geri döndüğünde şimdiye kadarki en büyük kasırga sezonu olabilir dediğimi duymuşsunuzdur. Dikkatli olun.”

3.jpg

LA NİNA NEDİR?

La Nina, Pasifik Okyanusu'nun ekvatoral bandındaki okyanus sıcaklıklarındaki değişikliklerin bir sonucu olarak birkaç yılda bir meydana gelen karmaşık bir hava durumu modelidir. La Nina, pasifik okyanusu üzerinde etkili olan bir hava akımına verilen ad olarak adlandırılabilir.

Bir La Nina yılı boyunca, kış sıcaklıkları Güney'de normalden daha sıcak ve Kuzey'de normalden daha soğuktur. La Nina ayrıca daha şiddetli bir kasırga mevsimine de yol açabilir. La Nina sırasında, Pasifik kıyılarındaki sular daha soğuktur ve normalden daha fazla besin içerir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN