El Nino, Eyyam-ı Bahur, Basra katlanarak geliyor! O şehirlere nefes bile aldırmayacak! Bugün başlıyor...

El Nino, Eyyam-ı Bahur, Basra katlanarak geliyor! O şehirlere nefes bile aldırmayacak! Bugün başlıyor...

Birkaç gündür düşük seyreden hava sıcaklıkları vatandaşın yüzünü güldürürken uzmanlardan uyarılar peş peşe geldi. Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Bursa, Yalova ve Düzce’de hava sıcaklıklarını aniden yükseleceği bildirildi. Yeni dalga yolda işlerinizi hemen halledin. İşte tüm detaylar…

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar yakından takip ediliyor. Birkaç gündür düşük seyreden hava sıcaklıkları vatandaşa nefes aldırırken uzmanlar, sıcak hava dalgasına yolda olduğunu aktardı. Artan sıcaklıklar günlük yaşamı etkilerken sağlık sorunu olan vatandaşlar içinde uyarılar peş peşe geldi. O tarihte sakın dışarı çıkmayın. İşte tüm detaylar…

FENA HALDE VURACAK

Türkiye'de son günlerde sıcaklık düşüşleri görülürken uzmanlardan yeni uyarılarda peş peşe geldi. Küresel ısınma ve iklim değişikliği işaret edilirken yaz sıcakları Türkiye'yi kasıp kavurdu. El Nino, Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcakları derken bir yenisini daha geldiği aktarıldı. Sıcaklıkların daha da yükseleceği belirtilirken çocuklar ve yaşlıların dışarı çıkmaması gerektiği vurgulandı.

hava-sicaklik.jpg


Ağustos ayı sonuna yaklaşırken sıcaklıklarda görülen düşüş vatandaşı rahatlatırken sıcaklıkların yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacağının altı çizildi. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN

Uzmanlar 30 Ağustos Çarşamba günü işaret ederek herkesin dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Ülke genelinde etkili olması beklenen yüksek sıcaklıkları özellikle Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Bursa, Yalova ve Düzce illerinde hissedileceğini duyurdu. Uzmanlar bu süreç içerisinde 65 yaş üstü kişilerin, kronik hastalığı olanların, çocukların ve hamileleri gerek olmadığı durumlarda dışarı çıkmaması gerektiğini aktardı. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle açık renkli ve hafif kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiği belirtilirken vatandaşların daha çok evde kalması gerektiği vurgulandı.

hava-sicak.jpg

SICAKLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalar dikkatle takip ediliyor. Yüksek seyreden sıcaklıkların bir süre daha devam edeceği belirtilirken kış aylarının da beklenenden daha soğuk geçebileceği aktarıldı. Yağışlar Türkiye'de etkisini göstermeyen başlarken dünyadan da kar görüntüleri gelmektedir. Geçtiğimiz günlerde İsviçre'de değişen ani hava sıcaklığı herkesi şaşkına çevirdi. Birkaç gün önce 30 derecenin üzerinde yer alan sıcaklığın birkaç gün sonra 33 derece birden düşmesi vatandaşlara da şok etkisi yarattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN