Elektrik faturası çok gelince çözümü böyle buldu! Tek kuruş ödemeden doya doya kullanıyor, tüm köy kurtuldu

Elektrik faturası çok gelince çözümü böyle buldu! Tek kuruş ödemeden doya doya kullanıyor, tüm köy kurtuldu

Tokat’ta yaşayan bir vatandaş 12 bin lira elektrik faturası gelince öyle bir çözüm buldu ki. Artık tek kuruş ödemeden doya doya kullanıyor. Üstelik onun sayesinde tüm köy de yüksek elektrik faturası derdinden kurtuldu…

Tokat’a bağlı Alpudere köyünde yaşayanların yıllardır çektiği içme suyu problemi çevreye duyarlı bir proje ile çözüme kavuştu. Ayda 12.000 lira maliyeti olan problem yenilenebilir enerjiyle sıfıra düştü.

85 HANENİN CEBİ RAHATLADI

Tokat Sulusaray ilçesindeki Alpudere Köyü, uzun senelerdir içme suyu sıkıntısıyla boğuşuyor. Köyün su ihtiyacını karşılamak için senelerde sondaj ile elektrikle kuyuya su basılıyordu. Fakat bu yöntem, ayda 10.000-12.000 civarında elektrik parasına tekabül ediyordu.

12-bin-liralik-elektrik-faturasi.jpg

Bu sorunu çözmek için, kaymakamlığın köylere hizmet götürme birliği tarafından proje geliştirildi. Projeyle, köyde 12 kwe’lik bir çatı paneli kuruldu. Bunun sonucunda, son 2 ayda elektrik maliyeti neredeyse sıfıra indi. Alpudere köyünde yaşayan yaklaşık 400 kişilik nüfusun su ihtiyacını karşılayan çözüm, 85 hanenin yaşamını olumlu etkiledi. Önceden direkt firmadan alınan elektrikle su çıkartılırken, şimdi kurulan paneller ile kendi üretilen elektrik ile su depoya basılarak şebekeye veriliyor. Bu proje, sadece köy sakinlerinin yaşamını kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda çevreye duyarlı bir enerji kullanımını teşvik ederek sürdürülebilir bir çözüm sunmuş oldu.

12-bin-liralik-elektrik-faturasi-1.jpg

Muhtar Tuncay Algeç, ““Köyümüzde yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşanıyordu. Buradan sondajla elektrik ile kuyuya su basılıyordu. Bunun maliyeti de aylık 10 bin ile 12 bin civarında elektrik parası geliyordu. Bunu karşılamak için kaymakamlığımızın köylere hizmet götürme birliği tarafından proje yaptırdık. 12 kwe’lik çatı paneli kurduk. Son iki aydır da maliyeti hemen hemen sıfıra düşürdük. Yaklaşık 85 hanede 400 nüfusun su ihtiyacını karşılıyoruz. Öncesinde direkt firmadan aldığımız elektrikle suyu çıkartıyorduk. Şu anda panel kurduk. Kendi ürettiğimiz elektrikle suyu depoya basıp şebekeye veriyoruz. Son iki ayda 135 TL faturamız geldi. Daha sonraki aylarda 12 civarında fatura geliyordu” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN