Elektrik ve doğal gaz faturalarına zam yolda! Yeni Merkez Bankası Başkanı ağzından kaçırdı

Elektrik ve doğal gaz faturalarına zam yolda! Yeni Merkez Bankası Başkanı ağzından kaçırdı

Doğalgaz ve elektrik faturalarına yetişemeyen vatandaşlar için kötü haber! Yeni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan basın toplasında ağzından kaçırdı . Elektrik ve doğal gaz faturalarına zam yolda...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından ilk basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sonrası elektrik ve doğalgaza beklenen zamlar hakkında konuşan Karahan, bu zamların enflasyon tahminleri yapılırken hesaba katıldığını belirtti.

ENERJİ FİYATLARINDAKİ ARTIŞ ENFLASYON TAHMİNLERİNE YANSITILDI

Doğalgaz faturası bu ay bedava mı? Doğalgaz hangi ay ücretsiz? Mayıs Ayı doğalgaz faturası 0 TL mi? Doğalgaz faturası neden gelmedi? - Ekonomi Haberleri

Karahan, yapılan tahminlerde özellikle enerji fiyatlarındaki düzenlemelerin göz önünde bulundurulduğunu ifade etti. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında bir düzenleme yapılmasının beklendiğini ve bu beklentilerin Orta Vadeli Program (OVP) varsayımlarına dayanarak tahminlere yansıtıldığını açıkladı.

UZMANLAR KADEMELİ ZAMLARI GÜNDEME TAŞIDI

Enerji uzmanları ve deneyimli bankacılar da 1 Nisan’dan itibaren elektrik ve doğalgazda kademeli zamların beklendiğini dile getirdi. Sektör uzmanı Mehmet Doğan ve bankacı Kerim Rota, hükümetin konutlarda elektrik ve doğalgaz sübvansiyonunu azaltmak amacıyla seçim sonrasında kademeli zamlar yapmasını beklediklerini belirtti.

ZAMLARIN ENFLASYON ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Merkez Bankası'ndaki değişikliği o bankalar böyle gördü! - Paraanaliz

Bu beklenen zamların nisan ayı enflasyonunu yukarı çekmesi ve TCMB’nin para politikasında ek sıkılaşma tedbirleri almasını gerektirebileceği üzerinde duruluyor. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın, hem hanehalkı bütçeleri üzerinde baskı oluşturması hem de genel fiyat seviyesinde yükselişe neden olması bekleniyor.

ENFLASYON TAHMİNLERİ VE PARA POLİTİKASI

Karahan, enflasyonun mayıs sonuna kadar yüksek seyretmesini beklediklerini ancak sonrasında enflasyonun ana eğiliminde düşüş gözlemleyeceklerini öngördüklerini ifade etti. Ancak, seçim sonrası beklenen enerji fiyatı artışlarının enflasyon üzerindeki etkileri, TCMB’nin önümüzdeki dönemdeki politika kararlarını şekillendirecek önemli bir faktör olacak.

KAMUOYU NE BEKLEMELİ?

TCMB Başkanı Karahan’ın açıklamaları ve enerji uzmanlarının değerlendirmeleri, seçim sonrası enerji fiyatlarında beklenen artışların ekonomik gündemin ana maddelerinden biri olacağını gösteriyor. Bu durum, hem vatandaşların bütçesini hem de genel ekonomik istikrarı etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN