Elektronik sigara kullanıcıları büyük tehlikede! Patlamış mısır akciğer riski

Elektronik sigara kullanıcıları büyük tehlikede! Patlamış mısır akciğer riski

Elektronik sigara kullananlar 2 kez düşünsün! Sigaradan kaçarken daha ölümcül bir hastalığa yakalanabilirsiniz. Bu hastalığın adı ‘ Patlamış mısır akciğeri’ hastalığı? Peki Patlamış Mısır Akciğer hastalığı nedir? Nasıl meydana gelir? İşte detaylar.

Elektronik sigara, solunum sağlığına ciddi zararlar verebilecek kimyasallar ve tatlandırıcılar içerir. Patlamış mısır akciğeri veya bronşiyolit obliterans, akciğerlerdeki küçük hava yollarına zarar veren nadir bir hastalık.

ÖLÜMCÜL OLABİLİYOR

Patlamış mısır akciğeri, hava yollarını tıkayarak nefes almayı zorlaştırabilir ve tedavisi geri dönüşümsüz olabilir. Elektronik sigara, diasetil gibi kimyasalların solunmasıyla akciğerlere zarar verebilir ve çeşitli akciğer hastalıklarına neden olabilir.

img-3350.jpeg

Lipoid pnömoni, elektronik sigara kullanımıyla ilişkilendirilen bir akciğer iltihaplanması türüdür ve semptomları arasında öksürük, nefes darlığı ve kanlı mukus bulunur. Elektronik sigara içmek, akciğerdeki kabarcıkların yırtılması ve akciğer çökmesi riskini artırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN