'Elimizden bir şey gelmiyor, bırakın yansın...'

'Elimizden bir şey gelmiyor, bırakın yansın...'

Akdeniz Bölgesi'nde yaşanan son yılların en büyük orman yangını nedeniyle bölge halkı tedirginlik yaşıyor. Yangın nedeniyle Marmaris-Datça karayolu trafiğe kapatılırken, yerel yetkililer itfaiye erlerinin ellerinden geleni yapmalarına karşın lojistik desteğin yetersizliği nedeniyle müdahalede zorluk yaşadıklarını dile getiriyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ile Orhaniye mahallelerinde etkili oldu.

Turunç bölgesinde etkili olana yangından dolayı Marmaris Asparan mevkisindeki Marmaris-Datça karayolu trafiğe kapatılmıştı.

aw382616-01.jpg

"LOJİSTİK DESTEK ÇOK EKSİK"

Bölgede ormanlık alana yakın noktalarda bulunan ev ve villalar ekipler tarafından tedbir amacıyla boşaltıldı. Bazı vatandaşlar hayvanlarını yangın bölgesinden uzaklaştırmaya çalıştı.

Polemik Haber'de yer alan habere göre, lojistik desteğin çok eksik olduğu ve yetersiz kaldığı belirtildi. 2 gün önce yerleşim yerlerine uzak olan yangın bugün itibariye yerleşim yerine çok yaklaşmış olduğu görülüyor.

aw382616-04.jpg

"ELİMİZDEN BİR ŞEY GELMİYOR..."

Yerel yetkililer, bölgede yangın söndürme araçlarının yetersiz kaldığını, yangını kontrol altına almada güçlük çektiğini ifade etti. İtfaiye erleriyle görüştüklerinde, "Elimizden bir şey gelmiyor, bırakın yansın" diyorlar.

Yerleşim yeri ve otellere yakın mesafedeki yangın bölgesine, ilk etapta 1 helikopter, 7 arazöz ve su tankerleri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Daha sonra bölgenin coğrafi şartlarından dolayı ekiplerin yangına müdahalesi zorlaştı. Arazözler dağlık alandan dolayı müdahalede yetersiz kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN