Emekli askerler şehitler için bir araya geldi: Dökülen her damla kanın hesabı sorulmalı

Emekli askerler şehitler için bir araya geldi: Dökülen her damla kanın hesabı sorulmalı

Emekli askerler Ankara'da Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonlarında şehit olan 12 asker için basın açıklaması yaptı. Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, "Bu yolun şehitlik yolu olduğunu söyleyerek gözünü kırpmadan vatan savunmasına koşan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin dökülen her damla kanının hesabı sorulmalıdır" dedi.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 12 asker şehit olmuştu.

TESUD, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği üyesi yaklaşık 100 kişi, Ulus Zafer Anıtı önünde bir araya geldi. Grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı.

Grup adına açıklama yapan TESUD Genel Başkanı emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, 12 askerin şehit edildiği saldırıları lanetlediklerini belirtti. Türk milletinin güvenliği için zor şartlarda görev yapan askerlerden vatanın minnettar olduğunu söyledi.

asds.jpg

Karakuş'un açıklaması şu şekilde:

"Ayağınıza taş değmesin. Bizler bu kutsal görevi sizlere devretmiş emekli silah arkadaşlarınız olarak duyuruyoruz ki her göreve hazır ve talibiz. Binlerce yıl önce yaşadığımız bu coğrafyamız ve konumumuz dün olduğu gibi bugün de emperyalist güçlerin hain emellerinin hedefindedir.

Şehit kanları ile bedeli ödenmiş bu topraklar, bir karışı için bile can vermekten çekinmeyen bir millet tarafından yurt edinilmiştir. Bu ülkümüzün sonsuza kadar bu azim ve kararlılıkla devam edeceğini tüm dünyaya duyuruyoruz.

'HER DAMLA KANININ HESABI SORULMALIDIR'

Güvenlik olmadan huzur ve esenlik olmaz, adalet tesis edilmez, refah gerçekleşmez. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele eden Milli Savunma Bakanlığımızın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sonuna kadar yanında ve destekçisiyiz.

Acımız kadar öfkemiz de büyüktür. Bu yolun şehitlik yolu olduğunu söyleyerek gözünü kırpmadan vatan savunmasına koşan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin dökülen her damla kanının hesabı sorulmalıdır ve sorulacağına da inancımız tamdır"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN