Emekli maaşlarına eşi benzeri görülmemiş zam geliyor! Özgür Erdursun açıkladı: Umulandan çok yüksek seviyede

Emekli maaşlarına eşi benzeri görülmemiş zam geliyor! Özgür Erdursun açıkladı: Umulandan çok yüksek seviyede

Emeklileri sevindirecek haberi Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun verdi! Emekli maaşlarına eşi benzeri görülmemiş zam geliyor! Emekliler derin bir oh çekecek! Özgür Erdursun açıkladı: Umulandan çok yüksek seviyede...

2024’e günler kala merakla beklenen emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili son gelişmeleri takip ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklileri ve memurları sevindirecek bir haber verdi. Hükümetin emekli ve memur maaşlarına yönelik planladığı ücret artışlarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Erdursun, yapılacak zam konusunda "daha önce hiç görülmedi" ifadelerini kullanarak, emekli maaşlarına eşi benzeri görülmemiş bir zam yapılacağını belirtti.

EMEKLİ MAAŞLARINDA EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR ARTIŞ BEKLENİYOR

2024-emekli-maas-zammi-ne-kadar-olacak-1.webp

Hükümet, 11 Aralık'ta başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları ile öncelikle asgari ücreti belirlemeyi hedefliyor. Ardından, belirlenecek yeni asgari ücreti referans alarak memur ve emekli maaşlarındaki zamları masaya yatıracak. Erdursun, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde hükümetin seçim ekonomisi uygulamak zorunda olduğunu hatırlatarak, seçimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın jübile seçimleri olacağını düşündüğünü ve bu nedenle emekli maaşlarına eşi benzeri görülmemiş bir zam yapılacağını öne sürdü.

‘HAKSIZLIK YAPMIŞIM’ PSİKOLOJİSİNE SOKULACAK

Emekli maaşlarına yapılacak bu iddialı zamla ilgili konuşan Erdursun, hükümetin seçim öncesi emeklileri "haksızlık yapmışım" psikolojisine sokarak, seçmenin gönlünü çalmayı amaçladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Seçim öncesi birçok emekliye 'Vay be ben haksızlık yapmışım. Bu hükümeti eleştirdim ama haksız yere eleştirmişim, yine yapacağını yaptı ve gönlümüzü çaldı' şeklinde düşündürmek isteyecekler. Seçim öncesinde sosyal güvenlik konuları çok önem kazanır. 1987 yılında rahmetli Turgut Özal tam seçim öncesinde emeklilik sistemiyle ilgili değişiklik yapmıştı, aynı şekilde 1992'de Süleyman Demirel bu değişiklikle seçimi kazandı.”

SEÇİM ÖNCESİ EMEKLİ HAKLARI ELE ALINACAK

2024-emekli-maas-zammi-ne-kadar-olacak-3.webp

Aynı durumun memur maaşları için de geçerli olacağını söyleyen Erdursun sözlerine bu şekilde devam etti: “1999'da deprem sonrası koalisyon hükümeti yine emeklilikle ilgili yaş düzenlemesini getirdi ve seçimi kaybetti. Yine seçim öncesinde EYT yasası çıkarıldı. Türkiye'de seçim öncesi sosyal güvenlik, emekli aylıkları ve emekli hakları konularına mutlaka siyasiler girer. Hükümetler bu konuda çok avantajlıdır. Muhalefet sadece söyleyebilir, elinden bir şey gelmez ama hükümetler bunu gerçekleştirir ve oy alırlar. Şu anda çok düşük emekli aylıklarını konuştukça, aslında hükümet bunun dillendirilmesini ve iyice böyle konuşulsun, hükümet sanki bu konuda çok kötüymüş gibi algı olsun ve birden rekor bir zam gelsin diye bekliyorlar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (126)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
126 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN