Emekli ve memura ne kadar zam geliyor? 10 ekonomist o rakamları işaret etti: İşte 3 Ocakta beklenen zam oranı

Emekli ve memura ne kadar zam geliyor? 10 ekonomist o rakamları işaret etti: İşte 3 Ocakta beklenen zam oranı

Asgari ücrete yapılan zam sonrası gözler emekli ve memur maaşlarına çevrildi! Emekli ve memura ne kadar zam gelecek! 10 ekonomist o rakamları işaret ederek konuştu! İşte 3 Ocak'ta beklenen zam oranı...

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte maaşlarını eriyen milyonlarca emekli ve memur için yeni bir zam dönemi başlıyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk zam oranının ardından, merakla beklenen yeni zam oranları önemli bir gelişme yaşandıktan sonra netleşecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon rakamlarını açıklamadan önce, ekonomistler beklentilerini paylaştı. İşte memur ve emekli zammına dair beklentiler...

5 AYLIK EMEKLİ VE MEMUR ZAM ORANLARI BELLİ OLDU

emekli-zammi-ne-kadar-1.webp

TÜİK tarafından Kasım ayında açıklanan enflasyon rakamlarına göre, maaşlara yapılacak zam için 5 aylık enflasyon farkı belirlendi. Temmuz ayında yüzde 9,49, Ağustos ayında yüzde 9,09, Eylül ayında yüzde 4,75, Ekim ayında yüzde 3,43 ve Kasım ayında yüzde 3,28 olarak gerçekleşen enflasyon, kasım ayı itibarıyla refah payı hariç 5 aylık emekli ve memur zam oranını yüzde 33,64'e ulaştırdı. Bu verilere göre, 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 33,64, enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise yüzde 44,89 oldu.

GÖZLER 3 OCAK'TAKİ AÇIKLAMADA

emekli-zammi-ne-kadar-2.webp

Zam oranları, 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasıyla birlikte netlik kazanacak. TÜİK, aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da duyuracak.

10 EKONOMİSTİN KATILIM GÖSTERDİĞİ ANKETTE BEKLENTİ NELER?

emekli-zammi-ne-kadar-3.jpg

AA Finans'ın anketine göre 10 ekonomist, aralık ayı enflasyon beklentilerini değerlendirdi. Ortalama beklenti yüzde 3,19 olarak belirlenirken, en düşük beklenti yüzde 2,90, en yüksek beklenti ise yüzde 3,60 olarak ölçüldü. Bu beklentilere göre, yıllık enflasyonun yüzde 65,19'a çıkması bekleniyor.

Ekonomi gündemine damga vuran bu gelişmeye göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 36,83 oranında zam alacak. Ayrıca, enflasyon farkı dahil memur ve memur emeklisi zammının yüzde 51,83 olması öngörülüyor.

MEMURLARA İLAVE OLARAK ENFLASYON ORANINDA ZAM

emekli-zammi-ne-kadar.webp​​​​​​​

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararına göre, 2024-2025 döneminde memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına zam yapılacak. Yüzde 15 zam oranına ek olarak, 2024'ün ilk altı ayı için enflasyon farkı oranında zam yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyon oranında zamlı olarak alacaklar.

Zam ve enflasyon farkı ödemeleri, 15 Ocak tarihinde memur, sözleşmeli ve memur emeklilerine yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN