Emekliler bu yaz bedava tatil yapacak! Ege ve Akdeniz kapıları açtı... Cebinizden bir kuruş bile çıkmayacak

Emekliler bu yaz bedava tatil yapacak! Ege ve Akdeniz kapıları açtı... Cebinizden bir kuruş bile çıkmayacak

Emeklilerin yüzünde güller açtıracak haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bu yıl emeklilere Ege ve Akdeniz kapıları açtı. Ceplerinden bir kuruş bile çıkmadan keyfini çıkaracaklar…

Bakan Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada KYK bünyesinde uygun olan yurtların, bu yaz 1 aylığına emekli vatandaşlara ücretsiz olarak ev sahipliği yapacağını müjdeledi. Bu doğrultuda, Akdeniz ile Ege bölgesinin en fazla tercih edilen tatil beldeleri milyonlarca emekliye ücretsiz ev sahipliği yapacak. Emekliler ise yazın tatilin keyfini çıkaracak.

Akşam’ın haberine göre, hangi illerin bu kapsama gireceği, kaç yatak kapasitesinin sisteme dahil edileceği, önceliğin çalışmayan emekliler olup olmayacağı gibi detaylar henüz belli değil. Emeklilerin 15 Temmuz- 15 Ağustos arası yurtlarda 7 gün konaklanması planlanırken, Türkiye'nin en gözde tatil kentleri Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Muğla'daki KYK yurtlarını mercek altına alındı. Söz konusu 5 ilde, toplamda yaklaşık 65 bin yatak kapasiteli 62 KYK yurdu yer alıyor.

emeklilere-bedava-tatil-1.jpg

BİRÇOĞU DENİZE SIFIR

Bu yurtların önemli bölümü de Alanya, Çeşme, Fethiye, Ayvalık, Kuşadası gibi deniz kıyısındaki doğa ve tatil beldelerinde. Muğla'nın Fethiye, Ortaca, Milas, Antalya'nın merkez, Alanya, Manavgat, Kumluca, Gazipaşa, Serik, Aydın'ın Kuşadası, İzmir'in Çeşme, Urla, Bergama, Bayındır, Balıkesir'in Bandırma, Burhaniye, Manyas, Ayvalık, Gönen gibi turistik ilçelerindeki yurtların çoğunluğu bu yaz 1 aylık süreyle emeklileri ağırlayacak. Binlerce emekli, ünlü turizm merkezlerinde ücret ödemeden konaklayarak, deniz, kum ve güneşin keyfini çıkaracak.

emeklilere-bedava-tatil-2.jpg

EMEKLİ KARTIYLA İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ İMKANI

Aynı zamanda emeklilere özel hayata geçirilecek kart uygulaması ile de zincir marketler ve giyim marketleri için çalışmalar sürüyor. Emekliler, Troy özelliği olan fiziki kart ile sisteme dahil olacak eczane, market ve giyim mağazalarından %5-15 indirimli alışveriş yapabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN