Emekliler Derneği'nden 65 yaş üstü ücretsiz ulaşıma tepki: Yargı yoluna başvuracağız

Emekliler Derneği'nden 65 yaş üstü ücretsiz ulaşıma tepki: Yargı yoluna başvuracağız

Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu, 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşımak istemeyen özel halk otobüsü işletmecilerine yaşlıların ücretsiz ulaşım hakkını ihlal ettiğini söyleyerek tepki gösterdi. Yazıcıoğlu, işletmecilerin engelli ve yaşlıların ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından maddi destek aldıklarını belirterek, ihlal halinde yasal yollara başvuracaklarını söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, birçok ilde özel halk otobüsü işletmecilerinin akaryakıt fiyatlarındaki artışı ileri sürerek, 65 yaş üstündekilerin ücretsiz ulaşım hakkını ihlal ettiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının engelli ve yaşlıların şehir içi toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanması için özel halk otobüsü işletmecilerine maddi destek sağladığına dikkati çeken Yazıcıoğlu, akaryakıt fiyatları arttıkça Bakanlığın maddi destek miktarının da arttığını söyledi.

'ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKIMIZI KİMSEYE İHLAL ETTİRMEYİZ'

Yazıcıoğlu, 65 yaş üstündekilere ücretsiz ulaşım hakkının, Anayasa'nın 10. maddesinde yer alan yaşlılara tanınan pozitif ayrımcılık çerçevesinde yasalaştığını anımsatarak, hiçbir özel halk otobüsü işletmecisinin, taşıma kooperatifinin ve belediye meclisinin bu yasayı uygulamama veya kaldırma hakkının olmadığını vurguladı.

13212132.jpg

Bu konuda mağduriyet yaşayanların durumu şube başkanlıklarına iletmesini isteyen Yazıcıoğlu, "Bunun tartışılması bile abesle iştigaldir. Yıllarca verdiğimiz mücadeleyle aldığımız ücretsiz seyahat hakkımızı kimseye ihlal ettirmeyiz. Bu girişimde bulunanlara karşı yargı yoluna başvuracağız" dedi.

'TÜM YASAL YOLLARA BAŞVURURUZ'

Mevcutta 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım hakkının belediyelerce 60 yaşa indirilebileceğini belirten Yazıcıoğlu, "Düşük aylıklar nedeniyle neredeyse sokağa çıkamaz hale gelen emeklilerin ücretsiz seyahat hakkına yönelik kısıtlama girişimlerini esefle kınıyoruz" diye konuştu.

Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle zorlanan özel halk otobüsü işletmecileri için tek çözümün Bakanlıkça sağlanan maddi desteğin artırılması olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "TÜED olarak, bu konuda özel halk otobüsü işletmecilerine destek vermeye hazırız. Bunun dışında bir yola başvurmaları ve ücretsiz ulaşım hakkını ihlal etmeye devam etmeleri halinde ise tüm yasal yollara başvururuz"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN