Emekliler hemen hesabınızı kontrol edin! Ödemeler yapıldı: Müjde verildi

Emekliler hemen hesabınızı kontrol edin! Ödemeler yapıldı: Müjde verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden, maaşlar ve bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara aktarılacağına dair bilgiler paylaşıldı. Emeklilere verilecek olan maaşlar ve bayram ikramiyeleri hemen bugünden itibaren hesaplara aktarılıyor.

Asgari ücret düzenlemeleri hala sürerken, bugün itibariyle bayram ikramiyeleri ve maaş ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlayacağı ifade edildi. Bu kapsamda, toplamda 14,4 milyon emekliye, 25,7 milyar lira değerinde bayram ikramiyesi dağıtılacağı belirtildi. Bununla birlikte, emeklilere maaş ve ikramiye ödemeleri yapılacak. Minimum maaşın 7.500 TL ve ikramiyelerin de 2 bin TL olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, emeklilere en az 9.500 TL aktarılacak.

ÖDEME TARİHLERİ KESİNLEŞTİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, SSK kapsamında gelir/aylık alan kişilere ödeme tarihleri belirtildi. Ödeme günü 17 ve 18 olan kişilere 17 Haziran'da, 19 ve 20 olanlara 18 Haziran'da, 21 ve 22 olanlara ise 19 Haziran'da ödemelerin yapılacağı ifade edildi. Bunun yanında, 23 ve 24 olanlar için ödemeler 20 Haziran'da, 25 ve 26 olanlar için ise 21 Haziran'da gerçekleştirilecek. Buna ek olarak, Bağ-Kur kapsamında aylık alanlar için ödemeler 22 Haziran'da, Emekli Sandığı kapsamındaki kişiler için ise 23 Haziran'da yapılacak.

2-006.jpg

ARTIŞ ORANLARI BELİRLENDİ

Milyonlarca emekli, memur ve işçi, temmuz ayından itibaren maaşlarına yapılacak zam miktarını bekliyor. Son beş ayın enflasyonuna dayanarak, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %15.26, memur ve memur emeklilere ise %13.13'lük bir artışın uygulanacağı ifade edildi.

5 TEMMUZ'DA DUYURULACAK

Haziran enflasyonu ve refah payı ile birlikte emekli maaşlarına yapılacak zam oranının %30'u aşacağı ifade edildi. SSK ve Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklisi ve sözleşmeli personele yılın başında yüzde 15.40'lık 6 aylık enflasyon artışına refah payı eklenerek yüzde 30 zam yapıldı. Böylelikle toplam yıllık artış oranı %84.20'ye çıktı.

14 bin lira maaş alan kişilerin, %45 zam formülüne göre temmuz itibarıyla 20 bin 300 lira maaş alacağı belirtildi. Aynı şekilde, 16 bin lira maaş alan kişilere %40 artışla 22 bin 400 lira, 21 bin lira maaş alan kişilere ise %35 artışla 28 bin 350 lira maaş verileceği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN