Emekliler o şehirde köy kurdu! Domates ekip tarhana yapıyor, gül gibi geçiniyorlar: Hayatlarını gören çekip oraya gitmek istiyor

Emekliler o şehirde köy kurdu! Domates ekip tarhana yapıyor, gül gibi geçiniyorlar: Hayatlarını gören çekip oraya gitmek istiyor

Emekliler o şehre akın etti, köy kurdu! Domates ekip, tarhana yapıyorlar! Emekliler bu köyde gül gibi geçinip gidiyor! Hayatlarını gören, pılını pırtını toplayıp oraya yerleşmek istiyor...

1996 yılında doğaya dönüş kararı alan emekli Nazif Turan, Olcay Günay ve Süleyman Özmen, İnhisar ilçesinin Sakarya Nehri kıyısındaki Çayköyü'nde 100 dönümlük bir araziye ev inşa etmek için bir kooperatif kurdular.

KÖYÜN NÜFUSU 4 YILDA 100'E ULAŞTI

Emekliler köyü" kurup doğal yaşama döndüler | TRT Haber Foto Galeri

Bu kararla birlikte, Eskişehir, Sakarya ve Bilecik'te farklı sektörlerden emekli olan 35 kişi daha katıldı ve 2000 yılında 38 ev inşa ederek, aileleriyle birlikte toplam 100 kişi "köyde" yaşamaya başladı.

Her ev için bir dönümlük arazi tahsisi yapılan bölgede, emekliler domates, zeytin, incir ve nar yetiştiriyorlar. Ayrıca, kendi salça, zeytinyağı, tarhana gibi ürünlerini üretiyorlar ve tavuk, kaz gibi kanatlı hayvanlar da besliyorlar.

Emekli işçi Nafiz Turan, evlerinin Sarıcakaya ilçesindeki kaplıcalara yakın bir konumda olduğunu belirtti.

KENDİ ÜRÜNLERİNİ KENDİLERİ YAPIYOR

emekli-koyu-1.jpg

Site sakinlerinden emekli memur Emine Turan ise çeşitli meyve ve sebzeler yetiştirdiklerini ve doğal ürünlerle beslendiklerini dile getirerek, "Kendi salçamızı, zeytinyağımızı, tarhanamızı, kurutmalarımızı doğal olarak yapıyoruz. Mevsimine göre doğal besleniyoruz. Temiz hava ve bol gıda, zamanımız burada güzel geçiyor." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN