Emeklilere bayram ikramiyesinde zam müjdesi: Yeni emekliler ve EYT'liler de yararlanacak mı?

Emeklilere bayram ikramiyesinde zam müjdesi: Yeni emekliler ve EYT'liler de yararlanacak mı?

Ramazan ayı yaklaşırken, milyonlarca emekli ikramiyeleri merak ediyor! Emeklilere bayram ikramiyesinde zam müjdesi verildi! Yeni emekli olanlar ve EYT'liler de yararlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca emekli, yaklaşan Ramazan ayıyla birlikte bayram ikramiyelerini merak etmeye başladı. Bayram ikramiyeleri yapılacak zam ile birlikte ne kadar olacak? Yeni emekliler ve EYT'liler faydalanabilecek mi? İşte merak edilenler...

Emeklilerin her yıl merakla beklediği bayram ikramiyeleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 2024 yılının emekli maaş zamlarının açıklanmasının ardından gözler bayram ikramiyesine çevrildi. Yapılan son açıklamalara göre, emeklilere verilen ikramiyelerde artış yapılması gündemde. Peki, bu zamlı ikramiye tutarı ne kadar olacak ve yeni düzenleme yeni emekliler ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'lilere nasıl yansıyacak?

2024 yılında emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25'lik zam sonrası, emeklilerin iki defa aldıkları bayram ikramiyelerinde de artış yapılacağı müjdelendi. Sabah gazetesinin haberine göre, bu yılki ilk ikramiye Ramazan Bayramı öncesi, 1-9 Nisan tarihleri arasında ödenecek. Bu tarihe kadar emeklilik işlemlerini tamamlamış veya başvurmuş olan herkes, yeni düzenlemeden yararlanacak.

Özellikle EYT'liler ve henüz emeklilik işlemleri tamamlanmamış olanlar için de müjdeli haberler var. 31 Mart'a kadar emeklilik için başvuran EYT'liler ve diğer sigortalılar, işlemleri tamamlanmasa bile, hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı ikramiyelerini alacaklar. Bu, pek çok kişi için önemli bir finansal destek anlamına geliyor.

Emekli bayram ikramiyesine yapılacak zam miktarı henüz netleşmese de, emeklilerin iki bayramda alacakları toplam ikramiye miktarının artırılması planlanıyor. Zam oranına göre, ikramiye tutarının 4.800 liradan başlayıp, yüzde 100 zam yapıldığı takdirde 8.000 liraya kadar çıkabileceği öngörülüyor.

Yeni düzenleme, Ocak ve Temmuz aylarında yapılan maaş zamlarının yanı sıra, emeklilere yönelik refah payı artışlarını da kapsayacak şekilde tasarlandı. Bu sayede, 2024 yılında emekli olan herkes, yapılan enflasyon artışlarından ve refah paylarından tam olarak faydalanacak.

ZAM ORANINA GÖRE TAHMİNİ İKRAMİYE TUTARLARI ŞU ŞEKİLDE

18- 24 yaşında olan herkese veriliyor! İşte PTT'den 33.000 TL ödeme alma fırsatı... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

  • %20 zam: 4.800 TL
  • %25 zam: 5.000 TL
  • %30 zam: 5.200 TL
  • %40 zam: 5.600 TL
  • %50 zam: 6.000 TL
  • %100 zam: 8.000 TL

YENİ EMEKLİLER VE EYT'LİLER İKRAMİYEDEN YARARLANACAK MI?

Hesaplara bugün yatıyor! Bakan Yumaklı'dan 96 milyon liralık tarımsal destek ödemesi açıklaması - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

  • 1 Nisan'a kadar emeklilik işlemleri tamamlananlar veya başvuranlar her iki ikramiyeyi de alacak.
  • Nisan ve Mayıs aylarında başvuranlar sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alacak.
  • 31 Mart'a kadar başvuran EYT'liler de her iki ikramiyeyi de alacak.

ZAMLAR VE REFAH PAYI ARTIŞLARI YENİ EMEKLİLERE VE EYT'LİLERE NASIL YANSIYACAK?

İstifa eden çalışanlar için kıdem tazminatının şartları belli oldu!

  • Emeklilik başvuru tarihi zamların ve refah paylarının uygulanmasında önemli rol oynuyor.
  • 2024'te başvuran tüm EYT'liler ve diğer emekliler bu yıl yapılacak tüm enflasyon artışlarından ve refah paylarından faydalanacak.
  • Örneğin Ocak ayında başvuran birinin emekli maaşı 1 Şubat'tan itibaren hesaplanacak ve zamlar da bu tarihe göre uygulanacak.
  • Temmuz ayından sonra başvuranlar ise 2024 yılı içinde yapılan tüm artışlara ek olarak 2025 Ocak zammını da alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN