Emeklilere bir ikramiye daha! Ersan Şen canlı yayında duyurdu: Emeklilere o tarihte 5 bin TL daha yatacak iddiası

Emeklilere bir ikramiye daha! Ersan Şen canlı yayında duyurdu: Emeklilere o tarihte 5 bin TL daha yatacak iddiası

Milyonlarca emekliye geçtiğimiz günlerde zam miktarı duyurulmuştu! Şimdi de bir ikramiye daha! Prof. Dr. Ersan Şen açıkladı! Emeklilere o tarihte 5 bin lira daha yatacak iddiası gündeme düştü...

Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle emeklilere verilen 5 bin TL ikramiye sonrasında yeni bir gelişme yaşandı. Sözcü TV canlı yayınında Prof. Dr. Ersan Şen tarafından yapılan açıklamaya göre, emeklilere ikinci bir 5 bin TL'lik ikramiye daha verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 16 Ocak'taki Kabine toplantısı sonrasında memur emeklilerine yapılan zam açıklamalarının ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yüzde 42.56 oranında bir zam yapılmış, en düşük emekli maaşı yüzde 33.3'lük bir artışla 10 bin liraya çıkarılmıştı.

MART AYINDA EMEKLİ MAAŞINA BİR DÜZENLEME DAHA

Ersan Şen kimdir, nereli? Prof. Dr. Ersan Şen hakkında bilgiler

Ancak, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve diğer ekonomik zorluklar nedeniyle emeklilerin tepkisi devam ediyor. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, bu zamların yetersiz olduğunu belirterek hükümete tepki gösterdi. Şen, emeklilere yönelik ikinci bir planın olduğunu ve Mart ayının ilk günlerinde seçim öncesinde açıklanacak bir seyyanen artışla en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılacağını belirtti.

BAYRAM İKRAMİYESİ Mİ GELİYOR?

5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? SSK, Bağkur emeklisinin gözü banka hesaplarında! Tahsis numarasına göre ödeme takvimi belli oldu - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bu süreçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce duyurduğu 5 bin TL'lik ikramiyenin ardından, 31 Mart'tan önce yapılacak bir duyuru ile emeklilere bayram ikramiyesi olarak 5 bin TL daha verileceği belirtildi. Prof. Dr. Ersan Şen, Ramazan Bayramı'na denk gelen 10 Nisan tarihinde ödemenin gerçekleştirileceğini ve bu adımın emeklilere kısa vadeli bir rahatlama sağlamayı hedeflediğini ifade etti. Ancak, Şen, bu tür ara ödemelerin temel sorunları çözmeye yetmeyeceğini ve yeni bir maaş düzenlemesi gerektiğini savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN